FANtv-nl-logo-mobile

Thailand: Land van de glimlach

 

Thailand heeft een divers aanbod: het chaotische Bangkok, de mooie stranden van Phuket en de beboste gebieden in het binnenland. Maar bovenal is Thailand het land van de glimlach.

Thailand ligt in Zuidoost-Azië en heette tot 1949 Siam. Thailand is overwegend boeddhistisch en telt ongeveer 65 miljoen inwoners. Het toerisme is voor Thailand een belangrijke bron van inkomsten. Het land kent drie seizoenen: het hete seizoen van maart tot midden juni, het regenseizoen van mei tot oktober en het koele seizoen van november tot en met maart. De meeste toeristen komen dan ook tussen oktober en maart. Het is dan het mooist doordat het regenseizoen net is geweest.

 

Thailand heeft prachtige stranden, bergen, bergvolken, oude cultuur, een chaotische hoofdstad en een heerlijke keuken. Het land kent veel verschillende gebieden. Het noorden van dit Aziatische land is bergachtig. Het centrale laagland is het centrum van de Thaise rijstteelt. Het droge Korat-plateau en de Mekong rivier bepalen het gezicht van het noordoosten. Het zuiden van Thailand bestaat uit een bergketen die begroeid is met tropische regenwouden. Voor de kust liggen eilandjes met prachtige stranden. De bekendste eilanden zijn Koh Samui en Phuket.

 


 

FACTS THAILAND
Officiële naam
Aantal inwoners
Hoofdstad
Munteenheid
Taal
Grootte
Afstand
Tijdsverschil

Thailand
64 miljoen
Bangkok
Baht (1 baht  = 0,03 euro) *
Thai
513.115 km2 (12,3 x Nederland)
9300 kilometer  - 11:00 uur vliegen **
6 uur   * mei 2006
  ** Amsterdam - Bangkok

 

Bangkok
Bangkok is een gevarieerde en dynamische stad, maar is ook berucht om de verkeerschaos en vervuiling. De stad staat ook wel bekend als het Venetië van het oosten, doordat de stad is onstaan op het het water. Deze metropool heeft te maken met hitte in het droge seizoen en overstromingen in de regentijd.

Het koningsplein Sanam Luang is het hart van de stad, waar aan het eind van de middag kraampjes opgezet worden. Aan de zuidkant van Sanam Luang ligt de Tempel van de Smaragden Boeddha (Wat Phra Kaeo) met daarachter het Koninklijk Paleis. De tempel is gebouwd in 1782, het jaar waarin Bangkok hoofdstad werd. Een bezoek aan een tempel geeft je een goed inzicht van de cultuur van Thailand. Het bedoesisme speelt namelijk een grote rol in het dagelijkse leven van de Thai.

Voor ontspanning ga je naar het Lumpinipark. Aan de zuidkant van dit park ligt het roemruchte uitgaanscentrum Patpong waar leuke restaurants en barretjes te vinden zijn.

 

Heb je geen zin in de drukte van de stad Bangkok dan is Chiang Mai een betere optie. De tweede stad van Thailand, is de uitvalsbasis voor toeristen die voor de bergen en bergvolken in het noorden komen.

Ook iets anders dan de drukte van de hoofdstad van Thailand is Mea Hong Son. Deze stad ligt zo'n 369 km ten noordwesten van Chiang Mai. Deze plaats ligt in een dal en is omgeven door tropisch regenwoud.

Ten westen van Bangkok ligt de provincie Kanchanaburi, een van de meest ongerepte gebieden van Thailand. Je kunt er de beruchte "Bridge on the River Kwai" bezichtigen en verscheidene nationale parken bezoeken.

Phuket
Phuket is één van de belangrijkste toeristenattracties in Thailand. Het eiland krijgt wel steeds meer concurrentie van Koh Samui. Dat geldt zeker na de tsunami die Phuket trof op 26 december 2004. Phuket of de "Parel van het Zuiden" is vooral beroemd om de prachtige zandstranden. 

 

 

Na Phuket is Koh Phi Phi een andere bekende strandbestemming in de Andeman Zee. Mooie stranden, palmen en smaragdgroen zeewater maken dit eiland een mooie bestemming.

Strand

Andere leuke bestemming van Thailand zijn: Koh Samet met prachtige bountystranden, leuke winkeltjes en duikscholen, Koh Samui is één van de mooiste tropische eilanden van Thailand met prachtige baaien, witte zandstranden, kristalhelder water en vele restaurants, winkels en café's en Koh Pha Ngan wordt ook wel het party eiland van Thailand genoemd, dit komt voornamelijk door de Full Moon Party die hier maandelijks wordt gegeven.

Vergelijkbare artikelen