FANtv-nl-logo-mobile

Moderne trekpleister in de woestijn

 

Wil je eens op vakantie naar een exclusieve bestemming midden in de woestijn? Kies dan voor de moderne trekpleister Dubai.

Verenigde Arabische Emiraten
Dubai is één van de zeven Emiraten. De Verenigde Arabische Emiraten grenzen aan Saoedi-Arabië en Oman. Het land is rijk aan olie en dat is te merken. Van de zeven Emiraten is Dubai het meest ontwikkeld. De overige Emiraten zijn Abu Dhabi, Sharjah, Umm Al Qaywayn, Ras al-Khaimah en Fujairah.

 

De Emiraten waren van 1820 tot 2 december 1971 onderdeel van het Verenigd Koninkrijk. In 1971 vertrokken de Britse groepen uit de Perzische Golf en werd de staat onafhankelijk. Sinds de jaren negentig worden de emiraten in hoog tempo gemoderniseerd. Hoewel het land rijk is aan olie raken deze reserves ooit een keer op, met deze gedachte in het achterhoofd wordt er flink geïnvesteerd in het toerisme, zo is er zelfs een indoor skibaan gebouwd.

Tolerant
Voor Arabische maatstaven Is Dubai vrij tolerant. Voor Westerse maatstaven is het een conservatief land. Om een goed contact te krijgen met de lokale bevolking moet je de kledingvoorschriften in acht nemen. Voor mannen geldt een lange broek en T-shirt met lange of korte mouwen. Voor vrouwen geldt eigenlijk hetzelfde, maar is een lange rok ook toegestaan.

Geld speelt geen rol
Dubai is een moderne stad waar niet op de kleintjes wordt gelet. De ambities van de Emiraat lijken anno 2006 dan ook geen grenzen te kennen. Zo worden op dit moment diverse kunstmatige eilanden in de vorm van een palmboom aangelegd. Op de zogenaamde Palmeilanden worden tienduizenden huizen gebouwd.

Vijftien km ten zuiden van Dubai ligt Jumeira Beach. Dit is een stuk strand waar projectontwikkelaars grote hotelresorts en luxueuze huisvestingsmogelijkheden creëren. Hier staat ook het enige 7-sterren hotel ter wereld: Burj-al-Arab (The Arabian Tower). Het complex is 320 meter hoog en is voorzien van alle luxe. Momenteel wordt gebouwd aan de Toren van Dubai, die in 2008 met 750 meter het hoogste gebouw ter wereld moet worden.

Relaxen
Afhankelijk van de periode waarin je Dubai bezoekt, kun je met een terreinwagen crossen in de woestijn en onderweg kom je de wadi's (oases) tegen. Houdt er wel rekening mee dat Dubai een woestijnklimaat heeft. In de zomermaanden komt het kwik standaard boven de veertig graden en in de wintermaanden is het overdag toch nog dertig graden. In het oosten van de Emiraten kun je verkoeling zoeken in de bergen.

Naast kamelen in de woestijn en witte zandstranden is Dubai een walhalla voor shopliefhebbers. Tijdens het populaire Dubai shopping Festival worden zelfs sieraden en auto's verloot. Verder kun je in de stad het nationaal museum bezichtigen, struinen over de markten, golfen of gewoon lekker zwemmen in de zee. Ook als je niet wilt omkomen in alle luxe en rijkdom kun je ook een betaalbare avontuurlijke rondreis maken.

Vergelijkbare artikelen