FANtv-nl-logo-mobile

Thailand populaire bestemming

 

Thailand is hard op weg de populairste verre bestemming te worden van de Nederlandse vakantieganger. Jaarlijks bezoeken zo'n 180.000 vakantiegangers Thailand.

De explosieve groei van Thailand naar de toppositie als onze favoriete verre bestemming is zelfs voor de kenners een verrassing. Vóór de tsunami bereikte het aantal Nederlandse toeristen naar 'het land van de glimlach' ooit een record van 150.000. In 2004 waren het er 138.000 en in 2005, het jaar na de grote 'zondvloed' was er toch al sprake van een stijging met krap 5 procent tot 145.000. En voor 2006 schiet de, volgens Betist uiterst realistische, prognose daar spectaculair met maar liefst ruim een kwart over heen naar 180.000.

Gevolgen verwerkt 
Uit de cijfers blijkt, dat toeristisch Thailand de negatieve gevolgen van tsunami, slechte wereldeconomie en dure olie volledig heeft verwerkt. Zeker in de provincies aan de Andaman Zee en op Phuket is sprake van een explosieve groei van het toerisme. De twee- en driesterren hotels zijn nu, aan het begin van het hoogseizoen, 70 tot 80 procent bezet. Viersterren hotels zijn daar zelfs voor bijna 100 procent geboekt, terwijl de topcategorie vijfsterren hotels voor 90 procent zijn gevuld.

Opvallend is trouwens ook, dat steeds meer Nederlandse toeristen zelf hun weg naar én in de verre vakantiebestemming weten te vinden. Twee van de drie vakantiegangers regelen zelf hun reis, met alles wat er bij hoort. Dat zelf doen neemt sterk toe. Dit jaar was het aandeel 'ANVR-toeristen' nog ruim een-derde, volgend jaar ligt dat duidelijk onder de 30 procent, verwachten we'.

Mekongregio 
Thailand wint bij de immer reislustige Nederlander ook steeds meer aan populariteit als toegangspoort tot de omliggende Mekongregio, met interessante landen als Laos, Cambodja, maar nu ook Bhutan en Myanmar, het vroegere Birma. Veel touroperators bieden vanuit Nederland combinatiereizen, en voor de zelf-doeners is het steeds gemakkelijker, om deze bestemmingen tegen gunstige prijzen ter plaatse te boeken.


 

Vergelijkbare artikelen