FANtv-nl-logo-mobile

Abu Dhabi: Een oase aan zee

Abu Dhabi is een verbazend groene stad, met schitterende parken, gigantische wolkenkrabbers, heel veel luxe, een bruisend stadsleven en heel veel winkels.

 

 

Na de ontdekking van olie is het snel gegaan met de op een zandeiland gelegen stad Abu Dhabi. Deze stad zal je niet alleen versteld doen staan vanwege de gigantische wolkenkrabbers, luxe hotels en moskeeën maar beschikt ook over schitterende parken en tuinen waardoor de stad doet lijken op een groene oase in de woestijn. Abu Dhabi, het Manhattan van het midden-oosten, is met haar 1,6 miljoen inwoners de hoofdstad en tevens de grootste stad van de Verenigde Arabische Emiraten.

En dan te bedenken dat het 60 jaar geleden nog een vissersdorp was, waar men leefde van de parelvangst.

 

 

Abu Dhabi ligt op een van de meer dan 200 eilanden van het land. Het wordt omgeven door prachtige stranden en turquoise wateren van de Arabische Golf. De zon schijnt hier het hele jaar! Pronkstuk van de stad is de statige en gezellige boulevard Corniche waar je heerlijk kunt flaneren langs de kustlijn. Naast de gezellige boulevard beschikt Abu Dhabi over een bruisend stadsleven.

Je kunt hier dan ook prima winkelen en uitgaan. Aanraders zijn de traditionele souks en de exclusieve shopping malls. Abu Dhabi is een geslaagde mix van modern en traditioneel. Er is een sereen evenwicht tussen moderniteit en strenge Arabische traditie. Je zal je in Abu Dhabi nooit vervelen!

Winkelen
De stad biedt een enorme variatie aan winkels en pleinen in en rond de stad. Mensen uit de hele wereld komen naar Abu Dhabi om te shoppen tijdens het Abu Dhabi Shopping Festival, dat elk jaar in de maand maart wordt gehouden. Tijdens andere tijdstippen is een bezoek aan de beroemde Oude Souk aan te raden: een ideale plaats als het gaat om het kopen van goud, elektronica goederen, kleding en eigenlijk van alles.

 

 

De winkelcentra zijn ruim, modern en creatief ontworpen. Naast de enorme diversiteit aan winkels en boetieks, worden ook vele bekende internationale retail namen aangeboden. Het winkelen is hier van hetzelfde niveau als in Dubai, maar goedkoper

Uitgaan
Het nachtleven is goed en bruisend in Abu Dhabi. let wel: het is niet zo gemakkelijk om alcoholische drankjes te krijgen. De meeste uitgaansgelegenheden vind je in een van de vele hotels. Een bar, restaurant of nachtclub moet een licentie hebben om alcoholische dranken te mogen schenken. De meeste vier- en vijf-sterren hotels hebben cafés, bars en nachtclubs en de drank kan dan heel duur zijn. Houdt bij sommige nachtclubs rekening met strenge dress-codes.

Bezienswaardigheden
Tot de belangrijke bezienswaardigheden van Abu Dhabi behoren onder andere het Al-Hosn paleis, de prachtige kustlijn en de beroemde kamelenraces.

Al-Ain
In deze immense oase vind je een totaal ander beeld van het land dan in de stad. Hier leven nog de tradionele inwoners van Abu Dhabi. Je ziet er zwartgesluierde vrouwen die door kinderen blootsvoets worden gevolgd door de koele, kronkelige straatjes in de schaduw van duizenden palmbomen. Het is een straatbeeld dat in vierhonderd jaar nauwelijks is veranderd.

 

 

De dagelijkse kamelenmarkt en de overdekte veemarkt trekken nog steeds veel bedoeïenen. Hun waren worden in de souk verhandeld. Al-Ain is een verrassende ervaring in een totaal andere wereld.

Diwan Amiri Fort
Dit beroemde Fort wordt ook wel het Oude Fort of het Witte Fort genoemd. Het is omgeringd door mooie tuinen en het is het oudste gebouw van Abu Dhabi. Het werd gebouwd in 1793.

Heritage Village
Een levend museum van de Bedoeïencultuur, waar nog goed te zien is hoe de mensen leefden voordat er olie werd gevonden.

Corniche
Beroemde en schitterende promenade langs de kust, omringd door veel groen. De Corniche is de reden dat Abu Dhabi ook wel de Garden City wordt genoemd.

 

 

Grote Moskee
De grootste en duurste moskee ter wereld (heeft $ 545 miljoen gekost). De Sheik Zayed bin Sultan Nayan moskee is vernoemd naar één van de oprichters van het land. Hij ligt hier ook begraven. In de moskee kunnen negenduizend mensen tegelijkertijd het gebed verrichten. De moskee is de duurste ter wereld, maar niet de grootste, die staan (uiteraard) in Mekka en Medina.

Alle informatie over een vakantie naar Abu Dhabi kun je hier vinden

Vergelijkbare artikelen