FANtv-nl-logo-mobile

Milaan: Een stijlvolle metropool

Milaan is het financiële centrum van Italië, maar veel meer is het de stad van kunstgaleries, historische gebouwen, uitstekende restaurants, deftige winkels en natuurlijk haute couture.

Milaan is de stad van de mode en van het zakenleven. Het is de stad waar Italië zich van zijn stijlvolste kant laat zien. Deze metropool is rijk aan interessante musea, kerken en openbare gebouwen uit heden en verleden. Je kunt er je hart ophalen op cultureel en gastronomisch gebied, of gewoon wat rondlopen op zijn Milanees.

 

 

Bezienswaardigheden
Milaan laat zich niet gemakkelijk doorgronden, het is geen aaneenschakeling van adembenemende monumenten zoals in Rome en Florence. Maar toch is Milaan een oude stad met een rijk verleden. Je vindt er bijvoorbeeld het Teatro alla Scala. Dit operagebouw opende zijn deuren in 1778, en is een van 's werelds mooiste operagebouwen.

Midden in het centrum staat de Duomo. Deze reusachtige kathedraal is één van de grootste gotische kerken ter wereld. De lengte bedraagt 157 meter. De bouw begon in de 14e eeuw en werd ruim 500 jaar later voltooid. Een andere indrukwekkende kerk is de Santa Maria presso San Satiro. Dit is één van de mooiste renaissance-gebouwen van Milaan.

 

 

Winkelen
Milaan is echter vooral dé winkelstad van Italië. Er is voor ieder wat wils van meest trendy en chique winkels tot leuke marktjes. In La Quadrilatero (de Gouden Vierhoek) bevinden zich winkels van Dolce & Gabana, Gucci en andere fameuze designers. In Milaan is kleding een kunst.

De Galleria Vittorio Emanuelle II is een luxeuze winkelgalerij. Deze wordt ook wel de 'Salon van Milaan' genoemd. De Galleria is in 1865 ontworpen door Guiseppe Mengoni, die er met zijn leven voor betaalde. Hij viel een jaar voor de opening door het dak. Er zijn vele stijlvolle winkels en restaurants. De winkelgalerij heeft de vorm van een Latijns kruis.

 

 

Uitgaan
Milaan heeft een bruisend nachtleven: de stad telt vele trendy bars en discotheken waar het niet ongewoon is om topmodellen, modeontwerpers en vips tegen het lijf te lopen. Vanuit heel het land komen jongeren naar Milaan om uit te gaan.

Discotheek Alcatraz, de grootste club van Milaan, was oorspronkelijk een oude fabriek. In deze discotheek worden niet alleen feesten gehouden, maar er worden ook concerten en modeshows georganiseerd. Naast Alcatraz is ook discotheek Hollywood erg in trek. Als je op zoekt bent naar bekende mensen, dan is Hollywood de juiste discotheek om heen te gaan!

Eten en drinken
Eigenlijk kun je in Milaan overal goed eten, in de trattoria's worden eenvoudige maaltijden geserveerd. De pizza's zijn overal goed, en in de restaurants kun je terecht voor een geraffineerde lunch of diner.

In Ristorante al Garibaldi kun je een celebrity tegen het lijf lopen. Dit is een restaurant met een warme uitstraling, geliefd bij veel vips en bekendheden om zijn Italiaanse keuken en gezellige ambiance.

Sant' eustorgio is een rustiek lokaal restaurant-pizzeria waar je heerlijk kunt eten voor een leuke prijs. Het restaurant is gelegen in een pittoreske buurt tegenover een van de meest antieke kerkjes van Milaan. 

Bijzonder geliefd is Trattoria alla Langhe. De ambiance van dit restaurant is typisch Italiaans, informeel en sfeervol, er worden hier overwegend gerechten uit Piemonte geserveerd. Het prijsniveau is niet al te hoog en het is er altijd gezellig druk.

Corso como Caffé tenslotte is één van de meest trendy lokalen van Milaan, met een schitterende tuin en een moderne inrichting. De Italiaanse keuken en het perfect geklede publiek zijn een lust voor het oog.

 

Alle informatie die nodig is voor een stedentrip naar Milaan vind je hier

Tags: stedentrips, milaan, italie

© FANtv.nl