FANtv-nl-logo-mobile

Kerst in Engeland

Kerstmis in Engeland is altijd heel speciaal. Steden en dorpen worden omgetoverd tot fonkelende en feestelijke bestemmingen met evenementen, kerstliederen en nog veel meer.


Noordoost-Engeland


Lantaarnoptocht met vuurwerk - Stadscentrum, Middlesbrough
13 december 2009
In Centre Square staat de beroemde Liverpool Lantern Company die een spectaculair gemeenschapsfeest organiseert. Maak uw eigen lantaarn en doe mee aan een optocht van poppen en lantaarns door de stad. Om 17.00 uur gevolgd door vuurwerk.
www.visitnortheastengland.comStockton Kerstmarkt festival - High St, Stockton On Tees
17-20 december 2009
Een magisch vierdaags kerstmiswonderland met plezier voor het hele gezin, zoals gratis Victoriaanse ritjes en de beroemde 'Queen of the North'-markt in Stockton.
www.visitnortheastengland.com

Yorkshire


Kerstavontuur - Stockeld Park, bij Wetherby
Opent op vrijdag 23 oktober 2009
Behalve de enorme eco-ijsbaan, de grot van Santa, het Ice Bar Café, de kerstboomwinkel en een kerstsouvenirwinkel, kunt u nu ook een bezoekje brengen aan het Toverbos, een mengeling van theater en fantasie; u kunt skiën op het Nordic crosscountry skipad en helemaal verloren gaan in het enorme verlichte heglabyrint. Voor het eerst kunt u ook genieten van een prachtig vuurwerk.
www.thechristmasadventure.com 

Dickens Kerstfestival - Grassington, Yorkshire
4, 5, 12 & 19 december 2009
Dit mooie dorpje, bij Skipton in de Yorkshire Dales, wordt omgetoverd tot een wonderland uit de tijd van Dickens. De straten en het marktplein staan vol stands en u hoort rondwandelende musikanten; ook zijn er dansers en andere entertainers in Victoriaanse kostuums.
www.grassington.uk.com


East Midlands

Kerstbraderie - Burghley Hall, Lincolnshire 
3-6 december 2009
De zeer populaire Christmas Craft Fair doet ook dit jaar Burghley House aan, met een fantastisch assortiment prachtige kunst en nijverheid en inspirerende ideeën voor unieke kerstcadeautjes. Ook wordt dit jaar het winterevenement van de Fine Food Markt in Chestnut Courtyard georganiseerd.
www.burghley.co.uk


Midden-Engeland


A Christmas Carol - Birmingham Repertory Theatre, Birmingham
25 november - 20 december 2009
Het is kerstavond en Ebenezer Scrooge heeft geen tijd voor plezier of maretak. Maar zodra het middernacht is, wordt zijn wereld op zijn kop gezet. Hij maakt een reis door de levendige en magische werelden van het verleden, het heden en de toekomst.
www.visitbirmingham.com


Zuidoost-Engeland

Een Victoriaanse kerstviering - Historic Dockyard, Portsmouth
28-30 november 2009
Dit zeer populaire evenement met zijn besneeuwde straat, kerstliederen, de Kerstman, kerstwinkels en allerlei Victoriaanse personages, is een fantastische reis naar kerstmis zoals het vroeger was. Loop door het Europees aandoende winkeldorp, Victorian Street en de mooie colonnades en ontdek prachtige kerstcadeaus, kunst en nijverheid, feestelijke hapjes en drankjes op de grootste kerstmarkt aan de zuidkust van Engeland.
www.christmasfestival.co.uk

 


Londen


De Notenkraker - The Coliseum, Londen
Vanaf 16 december 2009 t/m 3 januari 2010
U mag vooral de laatste productie van dit fantastische en excentrieke Notenkrakerballet door het English National Ballet niet missen. Ontwerper Gerald Scarfe en choreograaf Christopher Hampson hebben een magische show in elkaar gezet: het perfecte kerstuitje voor het hele gezin.
www.eno.orgWinterwonderland in Hyde Park - Londen
21 november 2009 - 1 januari 2010
Gedurende vijf weken tussen Hyde Park Corner en de Serpentine. Dit is de grootste buitenijsbaan van Londen, een sledebaan, een traditionele en authentieke kerstmarkt met meer dan vijfentwintig houten chalets, talrijke cafés en bars, een enorm reuzenrad van 50 meter met een prachtig uitzicht op Hyde Park, een carrousel, een roetsjbaan, kerstliederen en amusementsritjes voor mensen van elke leeftijd.
www.hydeparkwinterwonderland.comZuidwest-Engeland


Magische Kerst - Westonbirt The National Arboretum, Gloucestershire
28 november - 20 december 2009
Loop door het beroemde Toverbos en zie hoe The National Arboretum 's nachts wordt verlicht. U vindt hier allerlei andere feestelijke attracties: kerstliederen uitgevoerd door plaatselijke koren en muziekbands, geroosterde kastanjes en bisschopswijn plus een winkel met allerlei geweldige kerstcadeautjes en kerstversieringen.
www.visitbristol.co.ukDartmouth bij kaarslicht – Een Feestelijk Weekend - Dartmouth, Devon
11-12 december 2009
Candlelit Dartmouth is een weekendevenement dat begint met een spectaculaire lantaarnoptocht, waarna de voornaamste winkelstraten worden opgelicht voor een koopavond met muziek en straatentertainment. Op zaterdag worden hier twee kerstmarkten georganiseerd. Straatentertainment en musici treden opnieuw overal in de stad op. De winkels en de markt in de Royal Avenue Gardens blijven tot laat open.
www.candlelitdartmouth.co.uk

Kerstliedtreinen - Minehead naar Bishops Lydeard, West Somerset
14, 15 & 16 december 2009
De zeer populaire Carol Trains worden door oude stoomlocomotieven getrokken. Ze geven ons een indruk van kerst zoals het vroeger was en ze rijden van Minehead naar Bishops Lydeard. Als u om 18.30 uur op het station staat, ziet u de locomotief wachten, omringd door stoom, waarna de muziekband kerstliederen ten gehore brengt.
www.west-somerset-railway.co.uk

Vergelijkbare artikelen