FANtv-nl-logo-mobile

Een weekendje Düsseldorf

Düsseldorf is een leuke stad voor een buitenlandse stedentrip heel dicht bij huis. Ideaal voor een gezellig weekendje.

Het is een relatief kleine stad, de meeste leuke plekken zijn daarom op loopafstand. Of het nu om winkelen, uitgaan, architectuur, kunst of een gezellige binnenstad gaat, Düsseldorf heeft iedereen wat te bieden! De stad is een voortreffelijke combinatie van traditie en moderne lifestyle.

De Altstadt is het historische centrum van Düsseldorf aan de Rijn. Hier vindt je vooral winkels, cafés en restaurants. Dit deel van de stad wordt ook wel de langste bar van de wereld genoemd. In deze relatief kleine wijk, zitten meer dan 260 cafés en barretjes. Ook vindt je hier de Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen met één van de grootste kunstcollecties van Duitsland. Kunstliefhebbers kunnen verder in de kunstacademie van Düsseldorf werken bewonderen van o.a. Klee, Mondriaan, Chagall en Andy Warhol.

Een andere culturele wijk is Medienhafen. Ooit was dit een grauwe haven maar inmiddels heeft deze wijk Düsseldorf weer op de kaart gezet als het gaat om architectuur en kunst. U kijkt uw ogen uit naar de spectaculaire architectuur van o.a. Frank O. Gehry. Er is ook een groot mediacomplex.

Carnavalsfeesten en kerstmarkten zijn, naast de veelbezongen Rijn, het handelsmerk van Düsseldorf. Maar er is veel meer. Het oude stadsgedeelte ligt op de rechteroever van de Rijn en het moderne, nieuwe gedeelte vind je op de linkeroever. Het hart van de stad wordt gevormd door de wereldberoemde Königsallee, voor 't gemak ook wel de “Kö” genoemd, een flaneerboulevard met elegantie en flair. Shoppers en levensgenieters kunnen hier hun hart ophalen.

Langs de Rijn ligt de Rheinuferpromenade, de plek om heerlijk te ontspannen na het vele winkelen. Mensen wandelen, skeeleren, laten de hond uit of zitten gewoon op een bankje te genieten. De Düsseldorfse bevolking is daarom ook trots op zijn Rijnboulevard.

De aanblik van de stad is een lust voor het oog. Naast goed onderhouden herenhuizen vind je futuristische architectuur en romantische straatjes in de oude binnenstad. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het grote aantal cafeetjes, barretjes, restaurants en discotheken die de stad rijk is. Een goed overzicht van de stad krijg je vanaf de 234 meter hoge Rheinturm die midden in de wijk Medienhafen staat. Bovenop deze toren is het uitzicht over Düsseldorf fantastisch. Op 166 meter hoogte bevindt zich een uitzichtsplatform met zelfbedieningsrestaurant. Een paar meter hoger kun je dineren in het draaiende restaurant Top 180.

Kortom tijdens een bezoek aan deze stad zal je je geen moment vervelen!

Kijk bij de Stedentrips voor alle informatie over een trip naar deze gezellige Duitse stad

Tags: stedentrips, Duitsland