FANtv-nl-logo-mobile

Een weekendje Leeuwarden

Leeuwarden is het bruisende hart van de provincie Friesland. In deze veelzijdige stad vind je interessante musea, gezellige kroegen, mooie monumenten en leuke winkeltjes.

Redenen genoeg voor een dagje Leeuwarden. Bezichtig de Waag van Leeuwarden, bewonder de scheve toren van de Oldenhove en beleef een dagje kunst en cultuur in het Fries Museum. Maak je dag in Leeuwarden compleet met een overnachting in een hotel in Leeuwarden. Zet de volgende dag de ontdekkingstocht op je gemak voort en ontdek de landelijke omgeving van Leeuwarden.

Beleef een dagje Leeuwarden optimaal met een hotelovernachting! Bekijk het aanbod van hotels in Leeuwarden en maak een keuze uit diverse hotels en voordelige arrangementen. Wij zetten voor de leukste uitjes en hotels in Leeuwarden op een rij.

Tips en uitjes tijdens een dagje Leeuwarden
Leeuwarden is een bruisende stad met leuke evenementen en  bezienswaardigheden. Je kunt je dag in Leeuwarden op vele verschillende manieren invullen. Zo zijn er diverse musea, zoals het Pier Pander Museum. Dit museum toont u de werken van beeldhouwer Pier Pander. In de Pier Pander Tempel kun je de 5 marmeren beelden bewonderen die samen zijn levenswerk vormen.

Of leer meer over de provincie Friesland in het Fries Museum in Leeuwarden. In het stijlvolle pand het Princessehof vind je het Nationaal Keramiekmuseum. Bewonder hier onder andere eeuwenoud Chinees porselein, islamitische tegels en Art Deco werken.

In het oude centrum van de stad kun je de Waag van Leeuwarden bezichtigen. Ook de Sint-Bonifatiuskerk is een bezoek waard. Deze kerk wordt als een van de belangrijkste neogotische bouwwerken van Nederland beschouwd.

Winkelen in Leeuwarden doe je voornamelijk in de Nieuwestad, Voorstreek, Wirdumdijk en het Wilhelminaplein. In de avonduren kunt u in Leeuwarden terecht in een van de meer dan 100 horecagelegenheden. Na een heerlijk diner gaan de voetjes van de vloer in een kroeg of club rond het Ruiterskwartier of bij het Gouveneursplein.

Hotels in Leeuwarden
Leeuwarden beleef je optimaal tijdens een meerdaags bezoek aan deze Friese stad.  Een overnachting in een hotel in Leeuwarden biedt u de kans om de stad eens goed te ontdekken. Kies voor een centraal gelegen hotel zoals het statige Fletcher Hotel Paleis Stadhouderlijk Hof op het Hofplein in Leeuwarden. Je voelt zich de koning te rijk in dit voormalige 18e eeuws paleis.

 In het Stenden University Hotel verblijf je meer aan de rand van het centrum in Leeuwarden. Aangezien dit hotel onderdeel is van de Hotelschool in Leeuwarden, wordt je hier bediend door jong en enthousiast personeel. Overnacht in een van de themakamers en geef uw stedentrip naar Leeuwarden hiermee een Afrikaans of Oriëntaals tintje! In het Eden Oranje Hotel overnacht u in het oude  centrum van de stad. Tegenover het hotel ligt het Centraal Station van Leeuwarden. Ontdek Leeuwarden op uw gemak en boek een sfeervol hotel dat voldoet aan uw wensen.

Alle genoemde hotels (en nog veel meer) kun je heel voordelig boeken via de website met Stedentrips.

Tags: stedentrips, Friesland

© FANtv.nl