FANtv-nl-logo-mobile

Florida: Entertainment State

Florida is (met uitzondering van Hawai) de meest zuidelijke staat van de Verenigde staten van Amerika, en heeft een subtropisch tot tropisch klimaat.

Het is dan ook niet vreemd dat het de bijnaam Sunshine State heeft gekregen. Alhoewel, Entertainment State zou ook een goede optie zijn geweest. De komst van Walt Disney World in 1966 was namelijk het startschot om van Florida één groot toeristisch paradijs te maken.

florida disneyworld

Walt Disney World
De magie van Disney is in Florida te vinden in maar liefst vier attractieparken: Magic Kingdom, Animal Kingdom, Disney-MGM Studio's en Epcot. Magic Kingdom richt zich het meest op de jonge Disney-fans; hier kom je de meeste Disney-figuren in het echt tegen en vind je veel attracties rondom de bekende Disney-thema's. Animal Kingdom is het dierenpark van Disney. Niet alleen vind je hier heel veel dieren, ook zijn er diverse attracties zoals bijvoorbeeld “It's tough to be a bug”, een hilarische 3D-film over insecten.

Epcot is het meest leerzame attractiepark, met allerlei 'wetenschappelijke' attracties, zoals een reis door de ruimte! Bij de Disney-MGM Studio's draait alles om de films van Disney. Bekende films als “Honey, I shrunk the kids”, “Indiana Jones” en “Star Wars” komen hier tot leven.

 

Universal Studio's
Ook filmstudio Universal heeft zich een plekje verworven in Florida. Je kunt je dagen lang vermaken in de twee attractieparken “Universal Studios” en “Islands of Adventure”. Deze parken staan vol attracties gebaseerd op films van Universal (De Hulk, Terminator, Jaws, Men in Black, Spiderman, enzovoort).

Kennedy Space Center
Als je heel veel mazzel hebt kun je in het Kennedy Space Center (aan de oostkust van Florida) de lancering van een Space Shuttle of raket meemaken. Maar ook ook zonder lancering is het Space Center zeer de moeite waard. Want wanneer krijg je nu de kans om binnen in een Space Shuttle replica te kijken? Verder heb je de mogelijkheid om een bustour te doen die je over het hele complex rijdt. Je komt dan ook langs de lanceerinrichting en de immens hoge hal waar de Space Shuttle wordt gebouwd. Verder is het een goed plan om het IMAX theater te bezoeken, waar je op een megagroot scherm zeer indrukwekkende space-films kunt bekijken.

Everglades National Park
Op de zuidwestpunt van Florida bevindt zich het Everglades National Park. Dit park is meer dan vijfduizend vierkante kilometer groot en zit boordevol unieke diersoorten. Zo tref je er bijvoorbeeld de zeekoe, de poema en de Amerikaanse alligator. Ook zijn er meer dan driehonderd vogelsoorten te vinden. Het bekijken van al deze unieke dieren kan door het bewandelen van een aantal uitgezette bospaden (deels over het water heen) of door aan boord te stappen van een excursieboot (zeker bij zonsondergang een aanrader).

The Florida Keys
The Florida Keys is een eilandengroep die onder Florida 'bungelt'. Het eerste eiland het Key Largo en het laatste (meest zuidelijke) heet Key West. Daar tussen liggen 41 eilanden en evenzoveel bruggen. Afreizen naar Key West is een aanrader. Het is heerlijk om in een paar uur over alle eilanden en bruggen heen te rijden met aan de linkerkant de Atlantische Oceaan en aan de rechterkant de golf van Mexico. Key West is een gezellig plaatsje met een leuke boulevard en een gezellig uitgaansleven. Ook hier is de zonsondergang (Sunset Celebration) een aanrader.

 

LINKS
Walt Disney World
Universal Studios
Kennedy Space Center
Everglades National Park
The Florida Keys

Vergelijkbare artikelen