FANtv-nl-logo-mobile

New York, meer dan een stedentrip

Een bezoek aan New York is meer dan een stedentrip. Wil je de stad echt leren kennen dan heb je aan een weekend niet genoeg!

Deze Amerikaanse stad heeft heel veel te bieden. In New York kan je bijna elk uur van de dag wel ergens terrecht. De stad heeft dan ook niet voor niets de bijnaam 'city that never sleeps' gekregen.

New York City heeft een bevolking van 8 miljoen en bestaat uit vijf stadsdelen: Brooklyn, the Bronx, Manhattan, Queens en Staten Island.

Manhatten is het bruisende hart van de stad. Je hebt er ontzettend veel: het vrijheidsbeeld, Empire State Building, de Nasdag, de theaters op Broadway, Times Square, de Brooklyn Bridge, Rockefeller Center, het Guggenheim Museum, Ground Zero en Macy's warenhuis. Dit is slechts een kleine opsomming van de bekende attracties van deze wereldstad. 

Het is bijna onmogelijk om alles in New York te zien. Belangrijk is dan ook dat je voor jezelf een overzicht maakt van wat je zeker wil gaan bezoeken. Een paar dingen mogen niet op je lijstje ontbreken.

Empire State Building
Na de aanslagen op de Twin Towers is het Empire State Building weer het hoogste gebouw van de stad. De bouw begon 17 maart 1930. Als bezoeker kan je rondlopen op de 102e verdieping waar je bij helder weer een uitzicht hebt van vele kilometers. Je staat dan op 381 meter hoogte.

Central Park
Op een luchtfoto valt het Central Park het meest op. Dit is waarschijnlijk het bekendste park van Amerika. Central Park heeft een totale oppervlakte van 341 hectare. Meer dan 20 miljoen mensen bezoeken jaarlijks het park. Het duurde 16 jaar om het park te bouwen.

 

Brooklyn Bridge
De Brooklyn Bridge is de bekendste brug van de stad. De brug was de eerste verbinding tussen Manhattan en de in die tijd nog afzonderlijke stad Brooklyn. De bouw van de brug werd voltooid in 1883 en was 's werelds eerste stalen hangbrug en 20 jaar lang ook de langste.

Vrijheidsbeeld
New York en en het vrijheidsbeeld zijn ook niet meer van elkaar weg te denken. Het Vrijheidsbeeld is 93 meter hoog en weegt 225 ton. Vanaf de ingang tot de top is het 354 treden. Sinds de aanslagen van 11 september 2001 is het vrijheidsbeeld niet meer open voor het publiek. Het is ontworpen door Frederic Auguste Bartholdi, een Franse beeldhouwer.
 
Als je in New York bent dan is het ook belangrijk dat je minimaal één dag reserveert om te winkelen. Je hebt een enorme hoeveelheid winkels in New York, vooral in het centrum. de bekendste zijn Macy's, Bergdorf Goodmann, Bloomingdales, Saks Fifth Avenue winkelcentra, Manhatten Hall en de Trump Towers.

Vergelijkbare artikelen