FANtv-nl-logo-mobile

Vakanties naar Amerika momenteel zeer populair

Bij Peter Langhout Reizen zijn er half februari al meer vakanties naar Amerika geboekt dan in heel 2009.


Onderzoek van het NBTC (Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen) wijst uit, dat Nederland als vakantiebestemming populair is bij de Amerikanen. Zij waarderen het veelzijdige karakter van ons land. En dat blijkt wederzijds. Voor veel Nederlanders is Amerika ook een veelzijdige vakantiebestemming. Amerika staat immers te boek als het land van de onbegrensde mogelijkheden, zeker op het gebied van vakantie. En met de blijvende lage dollarkoers is het voor Nederlanders extra interessant om richting Amerika te gaan. Volgens cijfers van GFK Travelscan gingen in 2009 32% minder Nederlanders naar de USA dan het jaar ervoor. Maar 2010 begint verrassend want Peter Langhout Reizen bevestigt dat het aantal USA boekingen inmiddels 2009 al overstijgt.We vroegen Hans Bommer, voorheen directeur-eigenaar van Kras-Stervakanties en als commercieel man werkzaam bij Van der Valk vakanties, of hij een bepaalde trend waarneemt met betrekking tot de USA-reizen. Bommer: "De laatste cijfers van GFK tonen aan dat de boekingen voor de zomer ongeveer gelijk zijn aan vorig jaar. De tendens in de reiswereld is dat de consumenten steeds later gaan boeken en derhalve is de verwachting, dat de cijfers aan het eind van het jaar positief zullen zijn voor de USA. Consumenten boeken niet alleen later, ze zijn ook steeds meer prijsbewust. Degene die de beste prijzen in de markt heeft, zal dan ook goed scoren."


Bommer werkt tegenwoordig bij Peter Langhout Reizen en is verantwoordelijk voor de inkoop van de USA reizen. Hij heeft een selectie gemaakt van meer dan 40 rondreizen naar Amerika waarbij het uitgangspunt vanuit de reisorganisatie is om de meest complete reizen tegen de meeste scherpe prijzen aan te bieden. Bij een vergelijking van de rondreizen met het aanbod van een 7-tal grote en bekende Nederlandse reisorganisaties, bleek dat Peter Langhout Reizen met afstand de voordeligste aanbieder op de Nederlandse markt is. De verschillen variëren van euro 100,- tot zelfs euro 500,- per persoon. "Dat prijs belangrijk is in het beslissingsproces rondom vakanties wordt bevestigt door het groeiende aantal boekingen. Op dit moment is het aantal boekingen voor de USA bij Peter Langhout Reizen al hoger dan in heel 2009", aldus Bommer.Op de vraag welke gebieden in Amerika met name populair zijn bij de Nederlandse toerist, antwoord hij: "Met name het westen van de USA. En dat is natuurlijk niet voor niets. Nergens ter wereld vind je zo`n gevarieerde en prachtige natuur. Zion, Bryce, Monument Valley, Grand Canyon en Joshua Tree National Park zijn slechts enkele van de highlights in dit gebied. Want ongetwijfeld staan ook Yosemite National Park, Death Valley en Sequioa National Park met bomen tot meer dan 80 m hoogte bij veel mensen op het wensenlijstje. Tel bij dit alles de aanwezigheid van steden als Los Angeles, Las Vegas en het bruisende San Francisco op en je hebt een perfecte reis."


"Het oosten van Amerika trekt met name vanwege de aanwezigheid van wereldberoemde steden. Nummer 1 is natuurlijk New York, op de voet gevolgd door Washington. Maar ook Boston, één van de meest historische steden van de USA en Philadelphia zijn zeker de moeite waard. En natuurlijk de prachtige Niagara Falls in Canada. Jaarlijks bezoeken miljoenen mensen dit indrukwekkende natuurverschijnsel. Wie het echte natuurgeweld wil beleven, kan ik overigens een boottocht met de Maid of the Mist van harte aanbevelen."Bommer: "Vaak zie je dat mensen die naar Amerika gaan graag zoveel mogelijk willen zien in een hele korte tijd. Een georganiseerde rondreis is dan ideaal. De afstanden zijn immers groot en op die manier blijft het reizen toch relaxed. Zeker wanneer je met een eigen groep reist. Om die reden hebben wij er bij Peter Langhout Reizen voor gekozen om onze klanten niet in te boeken bij internationale gezelschappen, maar 100% eigen reizen op te zetten met een Nederlandstalige reisleiding. Mensen willen immers niet alleen veel van het land zien, maar er ook wat van leren." Bommer is ervan overtuigd dat de huidige groeicijfers van Peter Langhout Reizen zich zullen handhaven en verder zullen uitbreiden. De kredietcrisis zit bij mensen nog vers in het geheugen en met dat in het achterhoofd zal prijs ook dit jaar doorslaggevend zijn in de markt. "En daar kunnen prijsvechters als Peter Langhout Reizen van profiteren", aldus de reisspecialist.

Vergelijkbare artikelen