FANtv-nl-logo-mobile

Vakantieganger mist eigen bed

De Nederlander mist zijn eigen bed op vakantie het meest. Dat blijkt uit een onderzoek door VNU Exhibitions, organisator van de jaarlijkse Vakantiebeurs in Jaarbeurs Utrecht.Bijna vijfduizenden mensen hebben meegedaan. Zij hebben via internet oorgeregistreerd voor een bezoek aan de Vakantiebeurs 2007. Uit het onderzoek blijkt, dat de Nederlander steeds actiever is tijdens zijn vakantie. Bij negentig procent van de vakantiegangers staan het genieten van natuur en cultuur, de kennismaking met de lokale bevolking en actief, sportief of avontuurlijk bezig zijn hoog op het verlanglijstje.Het eigen bed wordt het meest gemist (23 procent). Opvallend is ook, dat bijna vier van de vijf vakantiegangers graag een vakantiedag opoffert om de bevolking in zijn vakantiebestemming een handje te helpen, of zich in te zetten voor de natuur.


Behalve het eigen bed worden tijdens de vakantie familie en vrienden gemist (19%), de krant (15%) en de Hollandse koffie (11%). Een kleiner aantal noemt naast de (klein)kinderen, het huisdier, een frikadel, bruine boterham, glas melk, frietje speciaal of hagelslag. Een op de tien vakantiegangers voelt zich helemaal thuis op zijn vakantieplek en mist echt helemáál niets.


Buiten de noodzakelijke reisdocumenten en producten voor persoonlijke verzorging wordt een fototoestel, video- en of filmcamera het meest genoemd als item dat zeker niet in de bagage mag ontbreken.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl