FANtv-nl-logo-mobile

Overleven met een cocon

Je bent van plan om een mooie wandeltocht te maken door de mooie bossen van Frankrijk. Alleen ben je drie uur geleden de weg kwijt geraakt. Het wordt donker. Hoe breng je de nacht door?Je hebt geen tent bij je en op de grond slapen is erg koud. En wat als het gaat regenen? Dan wordt het een grote bende met al die modder. In het gras dan? Dat zou een oplossing kunnen zijn, maar dan is de kans is groot dat je last van je rug gaat krijgen.Cocon
Toch breng je de nacht lekker warm door en heb je de volgende dag geen last van je rug. Hoe kan dat? Met een cocon! Een cocon is een soort tent die je aan een boom kunt hangen in geval van nood. Je kunt dan in de cocon slapen. Zo is snel het lekker warm, doordat er niet veel lucht opgewarmd hoeft te worden. Ook blijft regen buiten, zodat je ook in slecht weer lekker droog blijft.


Warme gebieden
Of het lekker zit of ligt is de vraag, want de cocon is erg klein. Ook lijkt het niet zo verstandig om de cocon in warmere gebieden te gebruiken. Omdat het daarbinnen dan nog warmer wordt, lijkt het voor warme gebieden niet een goede oplossing. Dan kun je misschien beter de ouderwetse hangmat gebruiken.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl