FANtv-nl-logo-mobile

Tuintip: maak je border schoon

Nu het weer lente wordt is het tijd om je border eens flink onder handen te nemen. Tijd om alle bladeren, omkruid en mos weer uit je border te halen, zodat je planten nergens meer last van hebben.

Onkruid verwijderen
Je begint het met verwijderen van de losse bladeren die op de grond liggen. Hierna pak je een schoffel en schoffel je al het aanwezige onkruid uit de grond. Je moet er snel bij zijn, want op dit moment schiet het onkruid als paddenstoelen uit de grond. Onkruid onttrekt veel voedingsstoffen uit de grond en is een gastheer voor ziekten en plagen. Dus hoe eerder je het aanpakt, hoe beter het is.


Schoffelen
Is alles weg? Schoffel dan de grond rondom de planten. Doe dat het liefst op een zonnige droge dag, want dan sterft het onkruid af en kun je het afval gewoon laten liggen. Ga je schoffelen op een vochtige of bewolkte dag? Dan heb je kans dat het onkruid weer vast gaan groeien en moet je het dus uitharken. Kijk na het harken nog even heel kritisch heel de border na. Vind je nog wat, dan moet je toch op je knieën.

 

 

Tags: border