FANtv-nl-logo-mobile

Weg met dat onkruid!

Onkruid is een plant die groeit op plekken waar je hem niet wilt hebben. Elke plant kan dus onkruid zijn! Gelukkig zijn er een aantal goede manieren om deze ongewenste gasten weg te krijgen.Heb je jezelf wel eens afgevraagd waarom onkruid eigenlijk bestaat? Eigenlijk heeft het een erg goede functie. Om ervoor te zorgen dat de aarde niet erodeert groeit er op een ongebruikt stuk grond al snel vegetatie (onkruid). Dit onkruid zorgt er dus voor dat de grond niet weg kan spoelen. En toch willen de mensen er graag van af!


Teeltmethodisch
Om het onkruid weg te krijgen kun je een bodembedekker gebruiken. Door geen vrije grond open te laten, krijgt onkruid geen kans om te groeien. Ook kun je in dit geval kiezen voor een mulchlaag van bijvoorbeeld gemaaid gras.


Mechanisch
Je kunt natuurlijk ook op je knieën op de grond gaan zitten om het onkruid met de hand te wieden. Dat is een manier die erg veel tijd kost, maar toch ook erg effectief kan zijn.


Chemisch
De chemische spuitmiddelen die gebruik worden om onkruid te verdelgen zijn niet alleen slecht voor jezelf en het milieu, je doodt er ook omringende planten mee.


Natuurvriendelijk
Een natuurvriendelijker manier om onkruid tussen heesters en bomen te bestrijden is TopGun. Het product TopGun is natuurvriendelijk en werkt alleen op de delen die bladgroen bevatten. Onkruiden bestrijden tussen of onder meerjarige gewassen (bomen en heesters of andere houtige gewassen) is daarom goed mogelijk. Als het blad van deze planten geraakt wordt, zal het blad wel worden aangetast, maar de heester zal zich snel weer herstellen.

Vergelijkbare artikelen