FANtv-nl-logo-mobile

Groen is goed voor de mens

Uit veel verschillende onderzoeken is gebleken dat 'groen' goed is voor de mens. Het ontstresst, is gezond, zorgt voor sneller genezen van ziekten, verhoogt de waarde van onroerend goed en verhoogt de aantrekkelijkheid van de leefomgeving. Kortom groen is goed voor een mens!Groenste stad
Er zijn in ons land steden die zich heel serieus bezig houden met het toepassen van groen in hun gemeente. Een van die steden is Venlo.


Venlo heeft hiermee de jaarlijkse groen competitie, de 'Entente Florale' gewonnen en vervolgens ook goud gekregen op de internationale 'Entente Florale', een strijd waaraan door elf landen werd meegedaan.


Maasoever
Als je aan de stad Venlo denkt, denk je aan de rivier de Maas. Het is één van de meest opvallende kenmerken van de stad. Het huidige stroomgebied van de rivier heeft in korte tijd een volledige metamorfose ondergaan.Na de overstromingen van 1993 en 1995 hebben de gemeenten Venlo, Baarlo, Maasbree, Arcen, Velden en Horst aan de Maas langs het water het grote natuurontwikkelingsproject de Maascorridor opgezet.
Het doel van dit project was het vergroten van de veiligheid ten tijden van hoogwater, maar ook het ontwikkelen van riviernatuur. Ook de aantrekkelijkheid van het stadsgezicht en de recreatiemogelijkheden voor de inwoners van Venlo en omstreken speelden hierbij een grote rol.

Aan de westzijde van de rivier vind je inmiddels een prachtig stuk natuur, het Maasoeverpark. Dit uitgestrekte groene gebied bevindt zich eigenlijk midden in de stad. Een langgerekt, verhoogd 'balkon' functioneert als fietsverbinding en wandelpad tussen Venlo, Blerick en Baarlo. Het is bovendien de verblijfplaats voor een kudde Gallowayrunderen! Neem er eens een kijkje.


Een bezoek waard
Venlo is een stad waar je struikelt over de parken en groene zones. De tientallen prachtige stadsparken, liggen als kleine oases van rust verspreid door de gemeente.


Er is een boekje uitgegeven genaamd 'Parkpocket Venlo' waarin alle parken besproken worden. Net buiten het stadshart kan de Venlo-er genieten van natuurgebieden als het Jammerdal, de Groote Heide, de Blerickse Bergen en de Maasduinen.


Venlo besteedt veel aandacht aan behoud van natuurgebieden en de leefomgeving van dieren. Er wordt op zeer effectieve wijze geprobeerd mens en natuur in harmonie bij elkaar te brengen. Venlo is absoluut een bezoek waard!

Vergelijkbare artikelen