FANtv-nl-logo-mobile

De energie van violen

Opeens is het lente. Het ruikt anders, het voelt anders. Ook de tuin, het terras of het balkon kunnen wel een oppepper gebruiken. Het is tijd voor de frisse kleuren van viooltjes.

Aan de slag! Weg met die dorre bladeren. In de lente heb je zin in kleur. Er is altijd wel een plekje in de tuin of op het balkon te vinden dat wat kleur kan gebruiken. Het is misschien nog wat fris, maar met een dikke trui aan is het buiten puur genieten.


Met violen breng je in een handomdraai lentesfeer in de tuin of op het balkon. Violen planten kan iedereen; daar heb je geen groene vingers voor nodig. Fris wit, diep blauw, vrolijk geel of vlammend oranje? Met violen kan het allemaal.

Trendy effect
Paarsblauwe violen kun je prachtig combineren met lichtblauw of zachtgrijs aardewerk. Of zet ze eens in turkoise kunststof manden voor een trendy effect. Hou je meer van puur en naturel? Kies dan voor geel-, oranje en roodtinten. Deze combineren mooi met bruin aardewerk en robuuste, houten potten. Ook witte violen komen daarin prachtig tot hun recht. Als je de smaak te pakken hebt, kun je de voorjaarsverzameling uitbreiden met bolletjes-op-pot. Hyacinten en blauwe druifjes staan erg mooi naast blauwe viooltjes.


Stoer
Als het weer even omslaat, is dat geen probleem. Violen bloeien stoer door, ook als het buiten nat en koud is. Deze krachtige plantjes kunnen zelfs wat nachtvorst verdragen. Als je de uitgebloeide bloemetjes steeds weghaalt, heb je er tot in de zomer plezier van.


TIPS:

  • Vul bakken en potten met verse potgrond waaraan al meststoffen zijn toegevoegd. Leg onder in de pot (met een gat erin) wat potscherven, zodat overtollig regenwater makkelijk kan weglopen.

  • Als je de violen lekker dicht op elkaar plant, komt de kleur goed tot zijn recht.

  • Heb je de ruimte? Kies dan eens voor grote vlakken in één kleur. Het resultaat is oogverblindend.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl