FANtv-nl-logo-mobile

Noviteiten op tuingebied

Zoals elk jaar zijn er ook voor 2007 op tuingebied weer vele noviteiten te ontdekken. De tuinier van nu wil een prachtige tuin, maar wel onderhoudsvriendelijk.


Bestrating, erfafscheidingen en verlichting zijn qua vormgeving helemaal van deze tijd. En de onderhoudsartikelen voor in de tuin zijn allemaal even gemakkelijk in gebruik.

Erfafscheidingen
Een tuin begint bij het maken van erfafscheidingen. Dat kan natuurlijk met hout, maar het is mooi om meteen bij de erfafscheiding al groen te verwerken. Dat kan bijvoorbeeld een kant en klare haag. Je hebt ijzeren constructies begroeit met Hedera. Heel gemakkelijk te plaatsen en meteen groen in je tuin. Hoef je niets meer aan te doen.


 


Natuursteen
Bestrating is essentieel in de tuin. Op het dit moment is natuursteen erg in trek. Evenals grote tegels, 1 bij 1 formaat tegels zijn niet meer weg te denken uit de tuin van nu. In 2007 heb je keus uit een breed assortiment. Bijvoorbeeld de Gardoza Wildverband of de Mondoza.


  


Beide tegels zijn 7 cm dik, dus heel goed te gebruiken voor een terras of voor een oprit. Wat ook nieuw is, is de Granibiels. Een betonnen stapelsteen van 15 X 15 X 60. Heel handig voor het maken van plantenbakken, borders voor muurtjes. De granibiels heeft de uitstraling van natuursteen omdat een kant van de steen gekloofd is.

Extra effect
Verlichting in de tuin geeft een extra effect. Het is ideaal voor het accentueren van mooie beplanting, als sfeerverlichting of licht ten behoeve van de veiligheid. Franssen verlichting komt in 2007 met een houtlook lamp. Tegenwoordig wil de tuinliefhebber ook qua verlichting lampen die geen onderhoud behoeven, dit is zo een lamp. Weinig onderhoud, en een strakke vormgeving.

Onderhoudsvriendelijk
We willen mooie beplanting in de tuin. Maar wat te doen met het onderhoud? Voor veel mensen is dat lastig. Ze weten niet goed wat welke plant nodig heeft. Er zijn verschillende producten op de markt waarbij mesten nog eenvoudiger wordt. Met het product miracle grow wordt universele mest, je hoeft zelf niet meer na te denken, in de juiste hoeveelheid gedoseerd. Je sluit het aan op de tuinslang en geeft je bemesting en water in één keer.


Ook voor het bestrijden van onder andere meeldauw, bladluis, ongedierte en onkruid zijn er nieuwe sprays op de markt. Veilig en handig in gebruik. Ze zijn ook ondersteboven te gebruiken.


Kortom, in het jaar 2007 wordt tuinieren nog leuker!

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl