FANtv-nl-logo-mobile

Word een wijnprofessional

 
Sta jij ook uren te twijfelen voor de wijnrekken in de supermarkt? Die ene fles wijn lijkt je wel lekker, maar die andere ook! Er zijn zoveel soorten wijn, maar welke is nu eigenlijk de lekkerste?Wordt het een Bordeaux, Côte du Rhône, Bourgogne of misschien toch een Cabernet Souvignon? Het zijn allemaal wijnen, maar zie ze maar eens uit elkaar te houden. Door boeken te lezen kun je veel leren over al deze wijnsoorten, maar het belangrijkste leer je niet uit boeken: de smaak.


Tien verschillende wijnen
Daarom kun je een thuisproeverij organiseren. Samen met maximaal twaalf vrienden kun je dan al die verschillende wijnen eens goed proeven. Een professionele wijnadviseur neemt tien verschillende soorten wijn voor je mee: zes rode, één rosé en drie witte wijnen.


Maar het blijft niet alleen bij proeven. De wijnadviseur legt je precies uit hoe je de geur, kleur en smaak van de wijnen kunt analyseren. En is het niet handig om precies te weten welke wijn je bij welk gerecht het beste kunt drinken?Voordelen
Zo'n proeverij organiseren is niet alleen gezellig, je krijgt ook nog eens een heerlijke Magnum wijn (1.5 liter) kado. Voor je vrienden is er ook een leuke aanbieding: zij krijgen tien euro korting op de aankoop van een doos wijn en zijn een half jaar gratis lid van De Nederlandse Wijnbeurs. Dat is handig, want als je lid bent krijg je op iedere fles wijn vijftig cent korting. En vanaf twee dozen wordt de wijn gratis bij je thuis bezorgd.


Organiseer goedkoop een thuisproeverij
Om een thuisproeverij te organiseren hoef je niet veel je doen. Kies een datum waarop jij en je vrienden kunnen en kijk snel op de site van De Nederlandse Wijnbeurs. Normaal kost zo'n proeverij tien euro, maar speciaal voor kijkers van RTL Tuinmagazine kost het maar 7,50 per persoon. Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat je niet genoeg glazen hebt, want de wijnadviseur neemt het allemaal voor je mee.

Vergelijkbare artikelen