FANtv-nl-logo-mobile

Zwoele zomerbloemen

Lange, warme zomeravonden. Lekker buiten zitten met een glas wijn of een boek. 'Binnen' loopt op deze dagen moeiteloos over in 'buiten'.

En juist omdat we veel buitenshuis zijn, is het prettig om het ook hier gezellig te maken. Bloemen op de tuintafel horen daarbij. Kies daarbij voor echte zomerbloemen. Bolbloemen zoals lelies, Calla's, Dahlia's en gladiolen, met lange, sterke stelen en opvallend grote, exotische bloemen. Blikvangers in een hoge vaas binnen of buiten op tafel. Of enkele Dahliabloemen drijvend in een schaal met een laagje water.


Met lelies is het altijd zomer!

Zomerbolbloemen

Lelies, Calla's, Dahlia's en gladiolen hebben drie dingen gemeen. Ze zijn allemaal even adembenemend mooi, hebben lange stelen en ze groeien uit een bloembol en dus niet uit zaad of stek. Daarom worden ze ook wel 'bolbloemen' genoemd. Zeker Dahlia's zijn op dit moment weer helemaal 'hot'. In de (na)zomer is het helemaal het seizoen van zomerbolbloemen en je zult ze regelmatig in alle kleuren zien staan. Combineer verschillende kleuren en soorten Dahlia's eens met elkaar. Of maak een boeket van witte lelies, gladiolen en Calla's. Niet voor niets luidt het spreekwoord 'uit je bol gaan'!

Bloementips

  • Snij de bloemstelen schuin af met een scherp (aardappelschil)mesje.
  • Zet bolbloemen in een schone vaas of emmer met handwarm water (niet ijskoud of warm) en ververs regelmatig. Gebruik snijbloemenvoedsel.
  • Zet bloemen in een ruime vaas. Bloemen en stelen houden ervan om wat ruimte te hebben.

Tags: bloemen,