FANtv-nl-logo-mobile

Van onkruid naar mooie tuin

Deze tuin is echt aan een opknapbeurt toe. Onkruid en hoog gras komen je tegemoet als je voor de tuin staat. Daar moet wat aan worden gedaan! Daarom zijn de professionals ingeschakeld.De nu nog wilde tuin wordt helemaal omgetoverd in een nette verzorgde tuin compleet met jacuzzi. Omdat de bewoners houden van strakke vormen, vind je deze ook veel terug in de tuin. Daarom komen er drie strakke hoekige plantenbakken in de staan. Maar om de tuin toch een beetje speels er uit te laten zien, hebben deze bakken allemaal een andere hoogte. Op de grond komt veel grind met hartstenen tegels. De Magnolia blijft staan, want die is erg mooi en zorgt voor een beetje kleur in de tuin.


  


Van binnen naar buiten
De ontwerper van de tuin, Melanie Wiggers, vindt het leuk om binnen naar buiten door te laten lopen. Daarom heeft ze de veranda zo aangelegd dat het huis doorloopt in de tuin. De witte loungebank die in de tuin staat is een voorbeeld hiervan. Verder wordt het een tuin met ruimte, grote gebaren en natuurlijke materialen.


Rustelement
De vijverbak wordt net zo groot als de schuifdeuren van het huis, zodat het een geheel vormt. De spiegeling van de ramen zorgt ervoor dat de vijver een rustelement in de tuin wordt.


  


Fysieke materialen
De jacuzzi staat op een vlonder iets hoger in de tuin. Daarom heen komt bamboe om het bubbelbad een beetje af te schermen, zodat het een onopvallend gedeelte wordt van de tuin. De achterwand van de tuin wordt opgemetseld tot de hoogte van de heg. Daarop komen platen van RVS en beton. Het wordt niet geschilderd, het blijft bij deze fysieke materialen. Omdat het 's avonds van onderaf verlicht wordt, zal dit zorgen voor een heel speciale sfeer.


Het eindresultaat:
  

Jij voor meer foto's van het eindresultaat in het fotoalbum.

Vergelijkbare artikelen