FANtv-nl-logo-mobile

De herfst in met de vaderplant

Nu de herfst op het punt van beginnen staat is het de hoogste tijd om in huis een behaaglijke sfeer te creëren met kamerplanten.

En het liefst met planten die wel tegen een stootje kunnen, bijvoorbeeld de vaderplant. Dat is een ijzersterke plant met een speels karakter.

Veelzijdig
De officiële naam van de vaderplant is Tradescantia fluminensis. De plant, die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt, bestaat uit allemaal kleine speelse blaadjes. De kleuren van deze blaadjes variëren per soort: van donkergroen tot zilvergroen (met paars) en van crème-groen tot lila. Kortom, een ideale plant voor in elk interieur. De vaderplant doet het prima als hangplant, maar komt vooral goed tot zijn recht in hoge donkere potten waar de bladeren mooi tegen afsteken. Zet er eens twee op de schouw en je hebt direct een behaaglijke sfeer!

 

 

Makkelijk
De vaderplant heeft maar af en toe een slokje water nodig. Als je namelijk zorgt dat de potgrond een beetje vochtig blijft, gaat ie jaren mee. Het is een sterke plant die prima op plekken kan staan met weinig licht. Je merkt direct wanneer de vaderplant het naar z'n zin heeft. De plant is namelijk een sterke groeier en laat daarmee duidelijk zien dat hij het mannetje is in huis!

Tip
Een hal en entree wordt met een kamerplant een stuk vriendelijker. Weinig licht? Dan kan de vaderplant uitkomst bieden.

Tags: planten, kamerplanten