FANtv-nl-logo-mobile

Gratis tuinontwerp software

Je kunt op 2 manieren in de tuin aan de slag. Met je handen in de verse grond, of virtueel achter je PC. Op de laatste manier kun je veilig experimenten en combineren.

Het is voorjaar dus veel mensen gaan in hun tuin aan de slag. Dat kan op kleine schaal zijn, maar het is ook de beste tijd om rigoreus je tuin aan te passen. Vooral bij dat laatste kan tuinontwerp-software erg handig zijn. Met deze software kun je je tuin virtueel inrichten en in 3D bekijken. Zo doe je ideeën op en zie je hoe je plannen er in de praktijk uit zullen zien. Duur hoeft deze software niet te zijn, integendeel, Virtual Garden is zelfs helemaal gratis.

En toch is het uitgebreide en professionele tuinontwerpsoftware. Het is ooit met Brits belastinggeld ontwikkeld door de BBC. Virtual Garden is niet alleen goede software, het bevat ook een grote database met bomen, planten en struiken die je kunt gebruiken bij het in 3D inrichten van je tuin.

De software is Engelstalig maar dat is geen probleem want de planten worden bij hun Latijnse naam genoemd zodat deze altijd makkelijk te vinden zijn. En verder werkt alles vooral visueel.

Virtual Garden is een leuk programma om virtueel je tuin mee in te richten.
 

Tags: gratis software, Virtual Garden, freeware

Vergelijkbare artikelen