FANtv-nl-logo-mobile

Alle soorten terrasverwarming

Lekker 's avonds lang buiten zitten kan in Nederland helaas maar een beperkt aantal avonden per jaar. Je kunt dit aantal dagen echter ophogen door je terras te verwarmen. Dit kan met elektrische terrasverwarming, maar bijvoorbeeld ook met een simpele vuurkorf.

vuurkorf

Wij kijken hier naar de mogelijkheden om er 's avonds op je terras lekker warm bij te zitten. 

Terrasverwarming op stroom of gas
Met een elektrische terrasverwarmer of een terrasverwarmer op gas kun je de temperatuur op een terras behoorlijk omhoog stuwen. Je hebt dit soort terrasverwarmers in verschillende vormen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor eem plafondmodel die je als een lamp kunt ophangen. Doordat deze verwarmers vaak ook zijn voordien van een echte lamp kun je ze ook als zodanig gebruiken.

terrasverwarming-lamp

 Tuinhaarden en terrashaarden
Wat de open haard voor in huis is, dat is de tuinhaard voor in de tuin. Tuinhaarden zorgen voor een mooi en sfeervol haardvuur op het terras. Evenals bij open haarden voor binnen heb je tuinhaarden die je met hout stookt en tuinhaarden op gas. Diverse fabrikanten maken mooie design tuinhaarden die - ook al worden ze niet gebruikt - er prachtig uitzien op je terras.

terrashaard

Tuinkachels en terraskachels
Het verschil tussen een tuinhaard en een tuinkachel zit hem in de vorm. Terwijl een tuinhaard op een open haard lijkt, lijkt een terraskachel of tuinkachel meer op een ouderwetse potkachel. Zo'n kachel geeft veel warmte af, maar het vuur is minder zichtbaar dan bij een tuinhaard.

Vuurkorven
Wie kent hem niet. De traditionele vuurkorf. Die overigens tegenwoordig ook in tal van design-varianten te koop is. De vuurkorf is een goedkope manier van terrasverwarming. Een simpele vuurkorf zelf kost maar een paar tientjes en ook het hout is een goedkope brandstof.

vuurschaal

Vuurschalen
Vuurschalen heb je in vele vormen en soorten. Je hebt kleine vuurschalen die je op een tuintafel kunt plaatsen en die op lampenolie branden, maar ook grotere vuurschalen op poten waarin je hout kunt branden. Sommige van deze vuurschalen kun je zelfs als barbecue gebruiken. Dat kan bijvoorbeeld met vuurschalen van Barbecook.  

Kijk bij de tuinhaarden voor informatie en prijzen van de mooiste tuinhaarden, vuurschalen, terraskachels en andere terrasverwarming en tuinverwarming.

Tags: terras, tuinhaarden

© FANtv.nl