Barbecueen met de plancha
Plancha is een Spaanse variatie op barbecueen. Het is een manier van buiten koken die uit Baskenland stamt. Plancha werkt met een geëmailleerde gietijzeren bakplaat boven een gasbrander.
De gietijzeren bakplaat met een groot kookoppervlak, zorgt voor een perfecte bereiding van vlees, vis, groenten en andere gerechten. Sappen en vetten worden door een gat in de hoek van de bakplaat afgevoerd. Daardoor is grillen op de plancha vetarm en gezond. Bovendien kun je de afgevoerde vleessappen opvangen en als basis voor sauzen. Dankzij een stop kun je het gat afsluiten om de plancha als gewone barbecue te gebruiken.
Een goede Plancha is de Barbecook Ninho 2.0. Deze plancha beschikt over een grote gietijzeren bakplaat, groot genoeg voor het bereiden van gerechten voor 12 personen. Twee krachtige RVS branders in U-vorm zorgen voor een uitstekende hitteverdeling.
Kijk voor deze en andere plancha's in het overzicht met plancha's.
Tags: barbecue