FANtv-nl-logo-mobile

Pijnstillende thee van de Schietwilg

Een afkooksel van wilgenbast heeft een pijnstillende werking. De werkzame stof in wilgenbast is een van de basiselementen van aspirine. Lees hier meer.Schietwilg
Elke wilg heeft een bepaald soort symboliek. De Schietwilg staat over het algemeen voor vrijheid. De Treurwilg symboliseert rouw, de Kruipwilg versmade liefde, de Katwilg oprechtheid, de Kraakwilg dapperheid en menslievendheid.

De Arsiriërs en de Babyloniërs beschouwden de Italiaanse Cyprus en de Schietwilg als hun belangrijkste geneeskrachtige plant.
Een afkooksel van wilgenbast kun je vergelijken met aspirine. De werkzame stof in wilgenbast is namelijk salikzuur en dit is een van de basiselementen van aspirine. Tegenwoordig wordt de wilgenbast hier niet meer voor gebruikt, omdat sinds 1853 aspirine synthetisch wordt gemaakt.


Afkooksel van wilgenbast
Het is belangrijk dat je hiervoor de bast neemt van minimaal drie jaar oude twijgen.Recept

  • 30 gram wilgenbast 

  • 6 deciliter water

Doe de gesneden wilgenbast in koud water en breng dit langzaam aan de kook. Laat dit vijf minuten koken. Vervolgens giet je dit mengsel af en de pijnstillende thee is klaar. Neem deze thee als je een migraineaanval voelt opkomen. Drink gedurende de aanval om de paar uur een kopje thee. Voeg naar smaak een beetje honing toe.Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl