FANtv-nl-logo-mobile

Hip met petrol

Wil je meer kleur in de tuin? Doe eens gek en kies voor een hippe opvallende kleur, zoals petrol. De kleur van de winter!Het plan
Op één wand komen 21 dezelfde petrol geverfde potten te hangen met daarin lavendel. En de schommelbank, die al in de tuin stond, wordt gepimpt. Voor de grond is de keuze gevallen op grijs natuursteen. De muren en de trap worden in verschillende kleuren petrol verven.Als eerst moet al het grind eruit en het zandbed helemaal vlak worden gemaakt. Daarna kan de nieuwe bestrating erin.


  


Schommel 'pimpen'
Zelfs de schommel krijgt dezelfde petrol kleur als de muur, zo past deze helemaal bij de tuin. De schommel valt weg tegen de muur, waardoor je meer ruimte creëert. Maar de schommel komt hoger dan de muur. Het bovenste gedeelte wordt gespoten in een metaal kleur.


     


De bovenste delen van de schommel worden beplakt met metaalplaat. Dit geeft een heel stoere uitstraling. De stroken zijn net een mm kleiner dan het oppervlak van de schommel, maar dat is nodig omdat de zijkant van het metaal vlijmscherp is, niet handig dus met kinderen. De schommel wordt opgehangen aan zilveren kettingen, in plaats van aan gouden, want dat staat gewoon veel mooier.


Lavendel aan de muur
De potten aan de muur worden gevuld met lavendel. Het is het mooiste als de bloempotten allemaal strak naast en onder elkaar op de muur komen. Lavendel is een winterharde, altijdgroene dwergstruik. De bladeren zijn grijs en die kleur past mooi bij Petrol. In de zomer (juli tot september) bloeien op de toppen blauw-violette bloemen. Vroeger gebruikte ze Lavandel om in te baden, omdat het zo lekker ruikt. Voor deze tuin is het prachtig omdat het het hele jaar mooi blijft en het lekker ruikt.


Trap
De onderste trede krijgt de donkerste tint petrol, de bovenste trede de lichtste tint petrol. Als je het andersom zou doen (bovenste trede donker- en onderste trede lichtpetrol) zouden alle treden door de schaduw dezelfde kleur lijken.


Stazandbak
Tot slot komt er een stazandbak voor de kinderen. In de tuin komt een omgekeerde bloempot van 40 cm hoog. Daar bovenop komt een plastic bak die zilver wordt gespoten. En er wordt een deksel van metaal gemaakt. Past helemaal bij de tuin!

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl