FANtv-nl-logo-mobile

Tijd voor een strakke tuin

De tuin van Esmé en Arjan is een grote puinhoop. Na lang geklust te hebben in hun nieuwe huis, is het dan eindelijk tijd om de tuin aan te pakken.
Esmé en Arjan zijn gaan wonen in een huis dat heel veel onderhoud vergde. En juist doordat er zoveel in huis moest gebeuren, veranderde de al rommelige tuin in een echte puinhoop. Van een allegaartje aan planten en tegels verandert de tuin naar een strak geheel.Plannen
De tuin moet een rustpunt worden, zodat de bewoners lekker in de zon kunnen zitten. Om deze rust te realiseren komt er midden in de tuin een langwerpige vijver. Aan beide kopse kanten komt een waterspuwer te staan. Deze zijn gemaakt van twee gebogen bronzen pijpen. In de vijver komen plateautjes te liggen waarop planten gezet kunnen worden.


Direct achter de vijver komt een verhoogd gazon. Midden op dit gazon komt een dakesdoorn te staan. Aan beide kanten van deze boom komen lampen, zodat de tuin in het donker goed uitgelicht wordt.


  


De erfafscheiding aan de kant van de vijver wordt gemaakt van een Ligusterhaag. De andere kant wordt donker geschilderd. Tussen de erfafscheiding aan de kant van de vijver en de vijverrand komt lavendel te staan. Bij de erfafscheiding aan de andere kant zetten we witte grootbloemige clematissen en een balkonkast van hout neer. De schuur blijft op zijn plek en naast de schuur komt een overkappinkje van lichtplaten. Hierover komt een Blauwe Regen.


  

Vergelijkbare artikelen