FANtv-nl-logo-mobile

Overzichtelijk en Indisch

De tuin van Tom en Sanne is nu erg begroeid. Hierdoor is er niet veel ruimte in de tuin. Omdat ze graag een overzichtelijk geheel willen, moet de tuin aangepakt worden.De tuin moet het nieuwe domein worden van de drie katten van de bewoners. Boeddha, Flo en Kees zitten nu nog binnen, maar na de verbouwing mogen ze ook de achtertuin gaan verkennen.Katten
Omdat het voor de katten een fijne plek moet worden, wordt er langs de achterzijde van de tuin een flinke strook met kattenkruid geplant om in te rollen. Het kweekgras is om te eten. Daarachter komt een mooie taxushaag die wordt onderbroken door de houten vlonder. Omdat deze nu al in de tuin ligt, hoeft hij alleen maar schoongespoten en opgeknapt te worden. Daar achter wordt een Japanse esdoorn geplaatst.


Ganesh
Vanwege de Indonesische achtergrond van Sanne komt er een Aziatisch standbeeld in de tuin. Midden in de tuin, op de grote grijze tegels, komt daarom een beeltenis van Ganesh te staan. Dit is een hindoestaanse God met een olifantenhoofd.


Het verhaal dat er achter zit kan als volgt gaan: Ganesh verloor zijn hoofd doordat zijn vader Shiva hem niet herkende. Toen Shiva terug kwam uit de oorlog zag Shiva zijn zoon als een indringer en hakte meteen zijn hoofd af. Toen hij daarna te horen kreeg dat hij zijn zoon had vermoord, ging hij op zoek naar een nieuw hoofd. Het eerste hoofd dat hij zag, was van een olifant. Deze nam hij mee en zette het aan bij zijn zoon Shiva.


  


Rood/paars
De zijschutting krijgt een lichtgrijze kleur die mooi bij de donkergrijze tegels past. Verder is de beplanting voornamelijk rood/paars. Dit doen we door zoals skimmia in de hoeken te plaatsen, rododendron langs de bolling van de erker te zetten en door helleborus bij de Japanse esdoorn te planten.


Planteninformatie


Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl