FANtv-nl-logo-mobile

Lentebloeiers planten in oktober en november

De beste maanden om bloembollen voor lentebloeiers te planten zijn oktober en november. In januari kun je dan al op de eerste groene puntjes rekenen, later gevolgd door mooie bloemen.

In januari zijn de winterakonieten en de sneeuwklokjes de eerste bloemen die bloeien. In februari worden ze gevolgd door krokussen en irissen.

bloembollen-krokussen

Narcissen, hyacinten en blauwe druifjes bloeien in maart, in april volgen de tulpen en in juni de sieruien. Al deze bloembollen dien je in de herfst te planten. Ze hebben namelijk een koude periode nodig om in het voorjaar tot bloei te komen.

Door meerdere van bovenstaande bloembollen in één perk te plaatsen heb je gedurende het hele voorjaar een mooi bloeiende bloemenzee. Plant een bloembol met het puntje omhoog twee keer zo diep als de bloembol zelf hoog is. De ene soort bloembol plant je dus dieper dan de ander, dit is afhankelijk van de grootte van de bloembol zelf. Bloembollen worden graag gepland op een plekje waar regelmatig de zon schijnt. Hou er ook rekening mee dat bloembollen niet te lang in het water staan, dan gaan ze namelijk rotten.

bloembollen-narcissen

Goedkoop online bloembollen kopen
Bloembollen kun je tegenwoordig heel goedkoop via internet kopen. Bovendien heb je online bijzonder veel keuze. Wij adviseren de online winkels BloembollenKopen en Tuincentrum Bakker

Tags: bloemen,, bloembollen