FANtv-nl-logo-mobile

De mogelijkheden van pergola's

Pergola's geven een dak aan een tuin. Een plafond waarlangs de mooiste klimplanten geleid kunnen worden. Daarnaast kan een pergola ook dienen als afscheiding of overkapping.


Van oudsher bestaat een pergola uit een palenconstructie verbonden door een dwarsbalk, maar steeds vaker wordt gekozen voor een dubbele constructie die in de lengte en breedte met elkaar verbonden is. Zo ontstaan de mooiste overdekte looppaden of terrassen waaronder het in de schaduw van een druif of blauwe regen goed toeven is.

Hillhout heeft een breed assortiment aan pergola's. Je kunt kiezen uit rechte, slingerende, cirkel, robuuste of verfijnde pergola's.

Jumbo
Dit is een zeer robuuste pergola met dubbele liggers, die je zo lang kunt maken als je wilt. De rijders hebben aan de uiteinden een elegante ronde vorm.
Reflex dubbel
Is als basis voor een terrasoverkapping. Je kunt er Hillhout-jaloezieën op plaatsen. Je krijgt dan een speciale lichtinval.
Arcade
Het pergolasysteem Arcade levert duizenden creatieve tuin ideeën op. Alle onderdelen van het systeem hebben een nauwkeurige maatvoering. Alle onderdelen passen in elkaar op en bij elkaar. De bogen zijn watervast verlijmd en je kunt het altijd naar wens uitbreiden.

Heeft je tuin een saaie uitstraling dan kan een pergola uitkomst bieden.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl