FANtv-nl-logo-mobile

Helder vijverwater

Een vijver heeft niet altijd helder water. Om het water schoon en helder te houden heb je een filter en een pomp nodig.
Het water in de vijver wordt vervuild door de vissen die erin leven, door afgestorven plantendelen en door alg-vorming in het water. Met de Ecoclear 4500 luxe filterset van Hozelock los je dit op. De Ecoclear kit bestaat uit een Titan pomp voor vaste deeltjes en een Bioforce UVC drukfilter.


De pomp pompt het vervuilde water uit de vijver naar een filter. Zet de pomp op een baksteen zodat hij niet het vuil van de bodem van de vijver opzuigt, maar alleen het vuil uit het water. De pomp kun je ook instellen als fontein, waterval of een fontein- en waterval.


Naast de pomp heb je ook een filter nodig. Deze plaats je naast de vijver. Via de slang komt het water in het filter terecht en daar stroomt het eerst langs een speciale lamp. Een UVC-lamp. Deze zorgt ervoor dat alle los zwevende alg-deeltjes samen klonteren. Deze algen stromen samen met andere vaste vuildeeltjes via een soort sproeikop naar de schuimmat. De mat filtert het water. Zo komt het gefilterde water onderin de bak terecht. De sproeikop zorgt voor zuurstof in het water en dit is erg belangrijk voor een gezonde visvijver en actieve vissen.

Vergelijkbare artikelen

© FANtv.nl