FANtv-nl-logo-mobile

Kerstboom eruit; kamerplant erin

Heb je de kerstboom nog staan? Dan wordt het hoog tijd dat deze de deur uitgaat en dat je snel alle kerstlampjes en ballen opruimt. De lege plekken in je huis vul je op met leuke planten en kleurrijke potten!


Een kerstboom brengt in de donkere dagen veel gezelligheid in huis. De sprankelende lampjes, de vrolijke versiering en natuurlijk de typische dennengeur die de kerststemming optimaal verhogen. Jammer genoeg heeft ook een kerstboom maar een beperkte levensduur en dus moet hij op een gegeven moment het huis verlaten.

De lege plek van de kerstboom kan goed worden opgevuld met een grote plant zoals de Dracena, of Drakenbloedboom. De legende over deze plant zegt dat in de oudheid olifanten met draken vochten en dat het bloed wat de draken daarbij verloren in de sapstroom van de Dracena terecht kwam. De sappen van deze plant zijn dan ook bloedrood van kleur.

Speels effect
Ook de vensterbank is een ideale plaats om toch de gezelligheid in je huis te houden en je kunt hierop veel leuke en decoratieve planten kwijt. Zet verschillende soorten planten in kleurrijke potten bij elkaar. Op deze manier creëer je een leuk en speels effect dat helemaal in het Intratuin-thema 'Hispy' past. Zo is het voorjaar bij jou thuis al begonnen voordat de winter voorbij is!


Niet alleen maar zon
Let er wel goed op dat niet alle planten in de volle zon kunnen staan. Veel plantsoorten kunnen op een vensterbank geplaatst worden die gericht is op het noorden. Maar wanneer deze op het zuiden staat, en dus de volle middagzon te verduren krijgt, doen eigenlijk alleen vetplanten en cactussen het goed. Voor de overige windstreken hoef je je geen zorgen te maken. Op het plantetiket is vermeld waar de plant het beste geplaatst kan worden.

Vergelijkbare artikelen