FANtv-nl-logo-mobile

Daglichtlampen tegen een winterdip

Last van een winterdepressie, winterdip of onverklaarbare vermoeidheid in de herfst en winter, dan kan lichttherapie mogelijk uikomst brengen.

Veel klachten in de winter worden veroorzaakt door een tekort aan daglicht. Deze klachten kunnen zich in vele vormen uiten. Lusteloosheid is een veel voorkomend symptoom. Er komt niets uit je handen, je hebt nergens zin in en sociale contacten komen op een laag pitje te staan. Ook kan een winterdip herkent worden aan een toegenomen behoefte aan slaap en eten. Vooral de behoefte aan koolhydraatrijk voedsel neemt dan toe, met als gevolg dat ook het gewicht toeneemt.

daglichtlampen

Er is eigenlijk maar één oplossing tegen deze problemen, meer daglicht. Omdat een lange vakantie op rond de evenaar meestal geen optie is kun je kiezen voor de op één na beste oplossing, lichttherapie. Dit houdt in dat je iedere dag een dosis kunstmatig daglicht tot je neemt. Zo'n lichttherapie kan je gewoon thuis volgen, daarvoor brengen fabrikanten als Philips, Medisana, Beurer, Innosol en Lanaform daglichtlampen. Duur zijn ze niet, voor zo'n 150 euro heb je al een daglichtlamp.

Iedere dag een half uurtje achter zo'n lamp kan je van je winterdip afhelpen. Daarbij kun je gewoon computeren, lezen of televisie kijken. Als de daglichtlamp maar op je gezicht gericht staat.

Kijk bij het overzicht van daglichtlampen voor alle goede daglichtlampen en hun prijs.

Tags: winter, herfst