FANtv-nl-logo-mobile

Keuken: van oud naar modern

De keuken stamt nog uit de jaren zestig en is daarom echt aan vervanging toe. Tijd om deze ruimte eens grondig te moderniseren. Hoe pak je zo iets aan?

De keuken krijgt een hele nieuwe indeling. Om meer ruimte te creëren zal de deur tussen de hal en de keuken worden dichtgemaakt. Het keukenblok zal plaats maken voor veel kastruimte en het kookgedeelte verplaatst naar een schitterend kookeiland waar de nieuwe eettafel aanvast komt te zitten. Als eyecatcher komt er een spectaculaire wandkast in de vorm van een appel. De hoofdkleuren zijn wit/rood en wengé.

 

 

Week 1
Alles kan gesloopt worden zelfs het plafond. De vloer is nog goed dus deze kan blijven liggen. Voor het nieuwe plafond moeten de metalen rachels op lengte gemaakt worden. Dat gaat heel eenvoudig met een metaalschaar, maar het kan ook met een haakse slijpmachine. Vervolgens kunnen er gaten in de plafondplaten gemaakt worden voor de verlichting. Die moeten natuurlijk wel op de goede plaats komen. Ze worden gemaakt met een gatenzaag.

De kastenwand die straks in de keuken komt zal een deel van het raam afdekken. Dat is natuurlijk geen gezicht van binnen, maar ook niet van buiten. Daarom wordt er tegen de ruiten een matte folie geplakt, zodat je van buiten niet meer naar binnen kan kijken. De binnenkant van het raam wordt afgetimmerd.

Voor de kastenwand wordt als eerste het frame gemaakt van vurenhouten balken. Daarin worden de kastelementen geplaatst die van mdf gemaakt worden. Daarna kunnen de apothekerskasten gemonteerd worden. Omdat ze groot en zwaar zijn wordt er een speciaal schuifsysteem aangebracht. Doordat dit systeem uit een rond lopend metalen frame bestaat is het heel sterk. Het plaatsen moet wel precies gebeuren, zodat de apothekerskasten straks soepel open en dicht gaan. In de kastenwand wordt ook een koelvriescombinatie verwerkt.

 

Week 2
Er moet nog het een andere worden afgewerkt en dat betekent onder andere veel schuren, plamuren, schilderen en behangen. Gebruik hiervoor goed materiaal en neem er de tijd voor. Er is niets zo vervelend als dat je er later achter komt dat het toch niet zo mooi geworden is als je had gehoopt.

appel keuken

Op de wanden komt rode schoolbordverf. De kinderen kunnen naar hartenlust hier op krijten en het is nog eens eenvoudig schoon te maken. Ondertussen worden er ook kooflijsten aangebracht, daarachter komt nog een lichtslang. Zo krijg je een schilderij-effect. De kastenwand wordt in de grondverf gezet.

Nu de laatste lijst is aangebracht, kan de kastenwand in de grondverf worden gezet en geschilderd. Tot slot moet de appel, de raambekleding en de lichtschakelaars nog worden gemonteerd.

De appel is gemaakt van rood plexiglas en het geeft je keuken door net iets extra's. Ook met deze appel blijft de keuken strak. Je kunt dus 'speelse' elementen aanbrengen in een strakke keuken. Het plexiglas is gemakkelijk schoon te maken en je hebt keuze uit vele kleuren. De appel is met een laser in de juiste vorm gesneden.

Vergelijkbare artikelen