FANtv-nl-logo-mobile

De beste vriezer kiezen

Wil je een vriezer kopen? Wordt het een vrieskist of een vrieskast? Voor welk merk kies je? En welke functies moet deze vriezer hebben? We helpen je hier kiezen.

 vriezer

Vriezer keuzehulp
Welke vriezer past het beste bij jouw eisen, wensen en budget? Klik op de afbeelding hieronder voor de vriezer keuzehulp.

Vrieskast
Een vriezer in de vorm van een koelkast, dus met een linksdraaiende of rechtsdraaiende deur. Je kan goed bij de ingevroren etenswaren en je hebt veel vriesruimte die relatief weinig ruimte inneemt als je kiest voor een hoge vrieskast.

Vrieskist
De klassieker. Hierin kun je heel veel eten kwijt en je kunt er ook heel grote pakketten mee invriezen. Ook is een vrieskist relatief zuinig met stroom. Ze nemen wel veel ruimte in.

Tafelmodel vriezer
Een lage vrieskast die een dusdanige hoogte heeft dat je hem als werkblad kunt gebruiken of in je keuken kunt inbouwen. Ook kun je er een ander apparaat opplaatsen.

Mini vriezer
Een klein vriezertje voor klein behuisden en kampeerders. Een vrieskastje van niet meer dan 50 centimeter hoog.

Het stroomverbruik van een vriezer
Een vriezer staat 24 uur per dag aan en gebruikt dus continue stroom. Kies om de kosten laag te houden voor een zuinige vriezer. De zuinigheid wordt aangegeven met een A met plussen. Hoe meer plussen hoe zuiniger. Een heel zuinige vriezer is duurder maar die meerkosten bespaar je normaal gesproken snel terg door het lagere stroomverbruik.

No frost
IJs in een vriezer det het stroomverbruik enorm stijgen. Ook is ijs lastig en kun je er je lades door beschadigen. Een no frost optie is dus bijzonder handig bij een vriezer. Deze voorkomt vorming van ijs en rijp waardoor je niet meer hoeft te ontdooien.

Supervriezen
Een andere handige optie is supervriezen of snel invriezen. Zonder de optie kan het heel lang duren voor alle etenswaren zijn ingevroren als je de vriezer ineens met veel boodschappen vult.

Vriezer in schuur of garage
Veel mensen plaatsen hun vriezer (en dan met name de ruimtevretende vrieskist) op zolder, in een schuur of in de garage. Zakt de temperatuur in zo'n ruimte onder de 10 graden? Kies dan voor een vriezer met klimaatklasse SN.

Tags: keukenapparatuur, koelkast, vriezer

Vergelijkbare artikelen