FANtv-nl-logo-mobile

De hal als extra woonruimte

De hal is het visitekaartje van je huis en dus erg belangrijk. Maar vaak is het een ongezellige ruimte waar je weinig mee kan. Althans dat denken de meeste mensen, maar het tegendeel is echter waar.

In deze woonmetamorfose zie je hoe je van een hal een extra woonruimte kunt maken. Voor de muur hebben we paarse muurverf gebruikt. Dit is een warme kleur, omdat er veel rood pigment in is verwerkt. Bij binnenkomst omarmen de muren je als een warme deken.

In dit oude huis is er bewust voor gekozen om de deuren wit te laten. Op deze manier laat je een ouderwetse houten deur met lijsten mooi naar voren komen. Dit wordt nog extra geaccentueerd door witte hoogglans verf voor de deuren en de kozijnen te gebruiken. En in combinatie met het paars komen de deuren en muren op hun best uit.

Het tapijt heeft een bijzondere zebraprint en is een echte eyecatcher geworden. Zo stap je ook af van het traditionele tapijt in 1 kleur, want er is veel meer mogelijk met tapijt. De trap is in twee kleuren gelegd. De traptreden zijn zwart, omdat een trap sneller vies wordt. Het tapijt heeft een zware kwaliteit omdat je te maken hebt met een intensieve doorloop.

Zorg dat je belangrijke elementen van een hal er ook uit laat springen, zoals een mooie spiegel, kapstok en goede verlichting. De zilveren geweien lamp zorgt voor een ruimte met een knipoog. Met een dimmer erop creër je je eigen sfeer.

Om de hal als extra woonruimte bij de rest van je woning te betrekken, is er een knallende fauteuil neergezet. Bij deze stoel mag natuurlijk niet de verlichting ontbreken. Een vloerlamp creëert de juiste sfeer. Met al deze elementen ontstaat een heerlijke ruimte waar je lekker onderuitgezakt in de fauteuil met veel plezier een boek kunt lezen!

 

 

Tags: hal