FANtv-nl-logo-mobile

Sfeer met een open haard

Om extra sfeer en gezelligheid te creëren hebben we in een woonkamer een open haard geplaatst. Verder wordt de woonkamer ook helemaal aangepakt. Lees hier hoe alles in zijn werk ging.

 Wat betreft de stijl, hebben de bewoners, René en Sonja, een zeer uiteenlopende smaak. Gelukkig zitten ze wel vaak op één lijn. Van antiek tot zeer modern en alles wat daar zo'n beetje tussen ligt is bij ze thuis te vinden. Er zijn nog een aantal klussen die op het lijstje staan. Zo willen de bewoners een open haard voor sfeer en gezelligheid in de woonkamer. Om niet uiteindelijk met een zwart plafond te zitten heeft Sonja voor deze klus onze hulp  ingeroepen.

 

 

Plannen
Er komt een horizontale gashaard tegen de zijwand, met daarnaast een open vak waarin houten blokken gestapeld worden. In de gashaard is het niet mogelijk om hout te branden, dus het vak met de haardblokken is slechts ter sfeer.    

De haard en het open vak worden in een ombouw gemaakt, In de zijkant van de ombouw komt ruimte voor dvd-speler, videorecorder, stereoset en dvd's/videobanden. De plankjes die hier gemaakt worden, zullen in hoogte verstelbaar zijn.

 

   

 

De onderste lijn van de open haard wordt doorgetrokken in een zwevende plank over het resterende deel van de wand. Hierop komt de tv te staan en de plank is stevig genoeg om ook op te kunnen zitten. De plank wordt met chemische ankers bevestigd.   

Om de ruimte hoger te laten lijken, wordt vooral gebruik gemaakt van verticale strepen. Het behang wat tegen de achterwand komt naast de haardombouw, is een bruin glansbehang met een turquoiseblauwe ornamentstreep. Er wordt één baan van dit behang gebruikt en de rest van de wand wordt gevuld met een turquoise behang, met ook een glans erin en hetzelfde ornament, maar dan veel kleiner. Het behang zit boven en onder de zwevende plank en loopt voor het zicht dus door.

De huidige paneelgordijnen worden vervangen door nieuwe paneelgordijnen. Er zijn twee sets gordijnbekleding besteld: bruine glansstof met verticale velours strepen in turquoiseblauw en dezelfe bruine glansstof met bruine verticale velours strepen.

 

  

 

Keuzes
De keuzes voor de kleuren en materialen van de woonkamer worden niet zomaar gemaakt! Voor elke toepassing wordt er eerst goed nagedacht. Zo is voor bloemetjes op de muur gekozen omdat de tijd van barok een beetje over is. Je ziet vaak dat bloemen worden gebruikt als er veel problemen zijn in de wereld (oorlog). Door met bloemen te werken, proberen mensen een lieflijke sfeer te creëren. Ook geeft dit ornament een vrouwelijke touch aan het huis. Er leven namelijk drie mannen en maar een vrouw in het huis. Hiermee wordt het verschil een beetje gecompenseerd.

Het behang is aquablauw met bruin. Deze kleuren zijn helemaal in op dit moment. Door het gebruik van bruin komt het geheel iets minder hard over dan wanneer je zwart gebruikt, maar het blijft een donkere kleur. Zo komt het aquablauw duidelijk naar voren. Zelf hebben de bewoners ook al veel donkerbruine meubels, dus is de combinatie met bruin in het behang een mooie uitbreiding. Om het geheel niet te sober te maken en een beetje op te frissen, is er meer blauw gebruikt, dan bruin.

Tags: haard

Vergelijkbare artikelen