FANtv-nl-logo-mobile

Zamioculcas, een held van alle kanten

Kamerplanten verrassen en verleiden. Ze zijn allemaal speciaal, maar de Zamioculcas is wel een heel wonderlijk exemplaar.

Dit diepdonkergroene type werd in amper tien jaar tijd een absolute held voor in huis. Tijd dus om hem eens in het spotlicht te zetten.

De Zamioculcas is een aanrader voor iedereen, met of zonder groene vingers. Droge lucht, radiatoren, kids, huisdieren, weinig licht en onregelmatig water geven… Zammy doet het. In de natuurlijke omgeving kunnen aan de Zamioculcas zowel vrouwelijke als mannelijke bloemetjes verschijnen. Maar de heldenstatus van de Zamioculcas is met name gebaseerd op die stevige, opvallend regelmatige en vooral schitterende glansbladeren.

Out of Africa
De natuurlijke omgeving van de Zamioculcas bestaat uit rotsachtige grond in laaglanden of de voeten van hooglanden in Oost-Afrika. De Zamioculcas komt voor in landen als Kenia, Zimbabwe, Tanzania en Malawi. Je hebt dan ook een onverwoestbare tropical in huis. En met een beetje verbeelding kun je er een hele expeditie omheen bedenken.

Maatwerkdesign
De Zamioculcas is een aardige groeier. Wil je een kleine plant houden, gebruik dan kleinere potten. Verlang je naar grotere exemplaren, dan neem je royale potten. Draai de Zamioculcas af en toe zodat deze mooi aan alle kanten blijft groeien. Je kunt ook prima af en toe de overtollige of onwillige scheuten afknippen bij de basis. Gebruik ze dan eens als bladstengels in smalle, strakke vazen. Ready made design.

Verzorgingstips
Plaats deze plant bij voorkeur op een halfzonnige, lichte plaats. Niet te veel water geven, niet laten uitdrogen. En neem de bladeren nu en dan af, of zet Zamioculcas in een motregentje voor die optimale bladglans.

Tags: planten, kamerplanten