FANtv-nl-logo-mobile

Een schone lucht in huis met een luchtreiniger

Last van allergieën? Bijvoorbeeld voor pollen of huisstofmijt? Dan is een luchtreiniger misschien iets voor jou. Een luchtreiniger beschikt over verschillende filters om de lucht in huis (of kantoor) te zuiveren.

Er zijn ook luchtreinigers met ionisatie functie die negatief geladen ionen door de lucht verspreiden om bacteriën en virussen onschadelijk te maken.

luchtreiniger

Om de kwaliteit van de lucht in huis te verbeteren zijn verschillende soorten apparaten beschikbaar. Je hebt luchtbevochtigers, die een droge lucht (en daarmee droge ogen en geïrriteerde luchtwegen) tegengaan, en je hebt luchtontvochtigers die juist vocht uit de lucht onttrekken. Deze gaan schimmel en vieze vochtige geurtjes tegen. Een derde soort apparaat om de lucht in huis te verbeteren is de luchtreiniger. Deze maken de lucht schoon.

Dat doet een luchtreiniger met diverse filters. Ieder met hun eigen taak. Een luchtreiniger filtert pollen en stof uit de lucht, wat heel plezierig is voor mensen met een allergie. Soms bevochtigt een luchtreiniger ook de lucht. In dat geval spreekt men ook wel over een luchtwasser.

Helemaal goed zijn de luchtreinigers met ionisatie functie. Deze laten negatief geladen ionen los in de lucht. Deze ionen maken virussen en bacteriën onschadelijk.

Kijk voor alle luchtbevochtigers, luchtontvochtigers en luchtreinigers bij CoolBlue (Huishouden en Wonen).

Tags: luchten