FANtv-nl-logo-mobile

Een roze babykamer

Een kinderkamer met frisse warme kleuren. En het liefst ingericht met brocante meubelen en een klassieke sfeer. Dat willen de bewoners voor hun nieuwe babykamer.

Ter hoogte van de deurposten en raamkozijnen wordt er een lambriseringslat aangebracht op alle wanden. Door de ruimte tussen de lambriseringslat en het plafond dezelfde kleur te geven lijkt de kamer hoger en groter.

Plannen
De rechterwand krijgt een behangpatroon. De lambriseringslat, de ruimte boven de lambriseringslat en het plafond worden warm wit. De achterwand (onder de lambriseringslat) krijgt dezelfde kleur als het plafond. De linker wand en de wand waar de kast (links naast de deur) tegen aan staat (onder de lambriseringslat) wordt behangen met een streepbehang. De warm witte kast wordt voorzien van een clematis interieursticker (Cut it Out). De lichtblauwe stof van het warm witte familiewiegje wordt vervangen door rood/roze doorschijnende stof.

Verlichtingsobject
Op de rechterwand naast de deur wordt een verlichtingsobject gemonteerd. Dit verlichtingsobject wordt gemaakt van mdf waaruit vlinders zijn gezaagd. Achter de uitgezaagde delen worden diverse kleuren stof gelijmd zodat de vlinders oplichten zodra het licht aan gaat. De uitgezaagde vlinders worden als reliëf op het object geplakt. Dit geeft een warme, beetje sprookjesachtige sfeer.

   

Gordijnen
De oud roze gordijnen met koperen zeilringen passen qua kleur en materiaal goed bij de brocante meubels waar de bewoners erg van houden. Om de gordijnroede heen komt een koof in dezelfde stijl als het verlichtingsobject naast de deur.

MDF-boom
Omdat er voldoende ruimte is om de babykleertjes op te ruimen, gebruiken we daarvoor een vaste kast. Maar om de kleertjes die in gebruik zijn binnen handbereik een plek te geven maken we een boompje van mdf op een voet.

   

 

Tags: kinderkamer, babykamer, kinderen