FANtv-nl-logo-mobile

Een slaapkamer in Afrikaanse stijl

Wanneer je op safari gaat, overnacht je in een lodge. De slaapkamer die we aanpakken wordt omgetoverd in zo'n lodge. Dat betekent zware, donkere meubelen, veel aarde- en roodtinten en uiteraard klamboes.

De slaapkamer van de foto's wordt gesitueerd in een voormalige boerderij op de plek waar voorheen de hooiberg stond. Deze grenst aan een badkamer en een ruime inloopkast. Omdat de bewoners veel reizen en op onregelmatige tijden slapen is het van belang dat de slaapkamer grotendeels verduisterd kan worden. Ze vinden het belangrijk dat ze goed televisie kunnen kijken vanuit bed, maar willen niet dat de tv altijd in het zicht staat. De slaapkamer is zeer ruim maar oogt knus door de schuine kap.

Afrikaanse stijl 
De stijl die we toepassen in de slaapkamer is Afrikaans. Dat betekent dat de styling in de slaapkamer royaal is. Er wordt dus veel gebruik gemaakt van accessoires zoals schilderijen en potten.

Het hemelbed 
Om het bestaande bed om te toveren tot een hemelbed, maken we gebruik van gordijnroedes. Twee roedes worden op het plafond geplaatst en er komt een roede op de muur aan het hoofdeinde. Door een beigekleurige stof over de roedes te laten vallen creëren we een soort gesloten bed. Aan de kant van de televisie worden er kwasten over de stof gedrapeerd.

   

Schuifdeurenkast 
Tegenover het bed komt een lcd-tv te hangen die we wegwerken met een schuifdeurenkast. De schuifdeuren worden afgewerkt met een (blow up)foto van Kenia. Deze is door de bewoners zelf gemaakt.

Natuurlijke uitstraling 
Om een natuurlijke uitstraling te creëren gebruiken we natuurlijke producten zoals hout en aardewerk. Ook lijkt de stof die we voor het hemelbed en de raambekleding gebruiken op jute. Voor de afstyling gebruiken we aardewerk en foto's met natuuromgevingen. Om sterke contrasten neer combineren we naturel kleuren met bordeauxrood.

Daarom maken we voor de vloer gebruik van een combinatie van tapijt en (klik)laminaat; het laminaat wordt gecombineerd met hoogpolig tapijt dat als een kleed onder en langs het bed ligt.

 

Tags: slaapkamer, Afrika