FANtv-nl-logo-mobile

Een boxspring bed

Zeven van de tien bedden die tegenwoordig verkocht betreft een boxspring. Een boxspring is dan ook een model bed met vele voordelen.

Het is een comfortabel verend bed dat ook heel goed ventileert. In tegenstelling tot bij een normaal bed met matras lig je bij een boxspring ook aan de randen comfortabel.

Een boxspring zelf is in feite alleen een bedbodem. Geen gewone bodem, maar een frame van hout of staal dat is gevuld met metalen veren. Een 'doos met veren' dus. Als men over een boxspring praat bedoelt men echter meestal een boxspring-combinatie. Dit is een compleet bed dat naast de boxspring zelf bestaat uit een matras dat op de boxspring ligt, nog een eventueel topmatras, poten aan de onderkant en soms een board aan de hoofdkant en een enkele keer ook aan de voetkant.


Beddenkampioen

Het frame, de eigenlijke boxspring, kun je verbergen met een ombouw. Maar vaak wordt de boxspring voorzien van een mooie stoffen bekleding zodat je kunt blijven zien dan het om een boxspring gaat. Het topmatras is niet nodig, maar wordt vaak gebruikt omdat je bij een tweepersoons boxspring zo de spleet tussen twee matrassen wegwerkt.

Voordelen van een boxspring ten opzichte van een normaal bed is een beter ligcomfort, het veert beter, een betere ventilatie, een minder voelbare rand in het midden (bij een tweepersoons bed), een hogere bedhoogte en minder benodigde ruimte omdat een boxspring-combinatie vaak geen randen heeft. En wat ook niet onbelangrijk is, veel mensen vinden een boxspring gewoon mooi om te zien.

En boxspring-combinaties zijn ook heel betaalbare bedden, kijk maar naar de aanbiedingen bij de meubelwinkels.

 

Tags: slaapkamer, bedden