FANtv-nl-logo-mobile

Tips voor een grotere badkamer

Helaas is een badkamer vaak een kleine kamer met een douche of bad. Maar je kunt heel veel met deze ruimte, ook als je niet zo'n grote badkamer hebt.

Bij het aanschaffen van een badkamer moet je onder andere nadenken of je een bad of douche neemt, wat voor wasbak, belichting, tegels en opbergruimte. Het assortiment aan badkamers is erg breed en je kunt er een geheel eigen draai aangeven. Dit is allemaal leuk, maar wat als je badkamer niet zo groot is? Met onderstaande tips benut je de ruimte in je badkamer optimaal

Vloer
Overweeg in een kleine badkamer de vloertegel diagonaal te leggen.

Combibad
Veel mensen kiezen ervoor om een douche en een bad te nemen. In veel gevallen is dit vanwege de ruimte niet mogelijk. De oplossing is een combibad: een bad en douche in één. Je kunt bijvoorbeeld een bad nemen met douchedeur, die tijdens het baden plat tegen de wand zit.

Spullen
Kastjes zijn geen overbodige luxe in de badkamer, maar waar moet je je make-up, handdoek, shampoo en douchegel kwijt? Neem een bad met een rechthoekige buitenkant daar kun je veel spullen neerzetten.

Benut de hoeken
Heb je niet veel ruimte en wil je toch een bad, neem dan een hoekbad. Dit bespaart je een heleboel ruimte.

Kies smal
Een bad met een smaller voeteneinde bespaart ruimte, die je weer voor iets anders kunt gebruiken (de wastafel bijvoorbeeld).

Breek de tussenwand weg
Badkamer naast de slaapkamer? Als je de tussenmuur weghaalt, kun je meer doen met de indeling. Plaats het bad bijvoorbeeld op de scheiding van de twee kamers.

badkamer meubel

Optisch effect
Laat de voorkant van het bad niet doorlopen tot de vloer. Maar maak een soort terugvallend plintje, zoals bij een keuken. Als je de badkamer binnenkomt, lijkt het of je onder het bad door kunt kijken. Hierdoor creëer je een ruimtelijk effect en het is ook handig bij het schoonmaken.

Muren
Losse muurtjes in de badkamer met je niet te hoog maken. Ze vormen dan een obstakel in de ruimte en ogen dan meer als een schutting. Kies bijvoorbeeld voor een half hoogwandje van ongeveer 110 cm. Laat bij een muurtje voor de douche ook aan de bovenkant nog wat ruimte over.

Badmeubel
Wil je extra veel opbergmogelijkheden neem dan een badmeubel. Ook hier moet je ervoor zorgen dat het meubel niet doorloopt tot op de vloer. Een hangend meubel suggereert ruimte.

Spiegels
Spiegels in de badkamer laten de ruimte optisch groter lijken.

Tot slot moet je er op letten dat de badkamerdeur naar buiten draait.

Tags: badkamer, baden, douche