FANtv-nl-logo-mobile

Balkon in brocante zomersfeer

 

We hebben een prachtig dakterras aangekleed in brocante zomersfeer. De meeste bloemen zijn gepland in zelfbeschilderde terracotta potten.

zomer-brocante

Veel verschillende pasteltinten en maten zorgen op zichzelf al voor een vrolijk bloemen- en kleurrijk effect. Aan de kop van het dakterras hebben we twee gigantische houten plantenbakken neergezet, hierin staat de dipladenia, de terrasplant van het Jaar 2006. Het is een regelrechte topper.
 

De bloemen verschijnen niet alleen in de zomer, maar tot ver in het najaar bloeit deze beauty onvermoeibaar door. Dipladenia heeft behalve mooie bloemen ook prachtig, glanzend groen blad.
 

 

Een grote witte tafel in het midden van het terras met aan weerszijden twee grote houten bakken geven een ruimtelijk effect. Op een relatief klein dakterras hoef je niet te werken met kleine meubels, hierdoor wordt het vaak te druk en te rommelig. Een combinatie van grote meubels en accessoires geeft een overzichtelijk en toch een gezellig effect.

 


Op de massieve tafel staat een gigantische terracotta pot vol met vlijtige liesjes. Het vlijitig liesje is uitgeroepen tot Balkonplant van het Jaar. De plant is ijzersterk, bloeit meer dan een half jaar en hoeft niet eens in de volle zon te staan. Ook langdurige regen vindt vlijtig Liesje geen probleem. Belangrijk is wel dat je planten in pot op tijd water geeft. Geef als voeding aan het begin van het seizoen wat gecoate mestkorrels. Deze korrels kunnen bij de plant in de aarde worden gestoken.

De Engelse sfeer hebben we gecreëerd door veel romantische tierlantijnen toe te passen. Denk aan oude vogelhuisjes, kanten tafelkleedjes, quilts, ijzeren sierhekken etc. Het leuke van deze stijl is: hoe tuttiger hoe beter. Als grapje hebben we een simpele crème parasol aangekleed met een kanten randje.

Vergelijkbare artikelen