FANtv-nl-logo-mobile

Opstellingen voor de woonkamer

Na de zomer krijgen velen weer zin om hun huis weer eens een flinke opfrisbeurt te geven. Hier wat ideeën voor een creatieve nieuwe opstelling. 

Vaak gaan alle meubels dan even aan de kant en vragen mensen zich af of er niet meer mogelijkheden zijn met hun huidige opstelling. Als je denkt aan een woonkamer is deze niet bij iedereen geschikt voor verschillende opstellingen maar met een beetje creativiteit kun je al een heel eind komen.

 Veelal kiezen mensen voor een opstelling die het meest voor de hand ligt; de bank, het dressoir en de tafel tegen de muur. Het is veelal een praktische gedachte. Je hebt namelijk het gevoel hier ruimte mee te winnen. Door alles tegen de muren te plaatsen geeft dat ook in het midden voldoende beweegruimte, maar het geeft niet altijd een spannend resultaat. Het plaatsen van meubels in de ruimte kan ook een heel ruimtelijk effect geven.

 

 

Zomeropstelling
Zo valt er bijvoorbeeld te denken aan een soort van zomeropstelling, de bank staat in het midden van de ruimte met zicht naar buiten. Haal de tafel ook eens van de muur af en zet hem wat meer in je woonkamer, schuif hier en daar met de overige meubelen en zie dat die een heel leuk resultaat geeft. Het buiten naar binnen halen dat is eigenlijk waar het hier om draait. Voornamelijk is dit van toepassing in de zomer uiteraard, mooi, warm weer, openslaande deuren of ramen, dan wil je alles wat buiten zich afspeelt meemaken.

 

 

Winteropstelling
Het tegenovergestelde van de zomeropstelling is de winteropstelling, de bank staat met de rug naar buiten gekeerd. Lange donkere, koude dagen die je veelal maar wat graag de rug toe keert om er binnen een heel knus geheel van te maken. Ook hier weer, schuiven, schuiven en nog eens schuiven, zie wat er allemaal mogelijk is met de meubels in je kamer en ben niet te bang dat het niet zal staan. Een handige tip is om onder je meubels tijdens het schuiven wat dekens te leggen zodat je maar een keer de boel op hoeft te tillen alvorens je ze door je hele kamer heen schuift. Uiteraard is dit alleen van toepassing voor gladde vloeren. Bij tapijt is een steekwagentje of een paar sterke mannen nog de beste oplossing.

Vergelijkbare artikelen