FANtv-nl-logo-mobile

Tips: De kleur van parket en andere vloeren

We hoeven niet uit te leggen dat de kleur van het parket, laminaat of andere vloerbedekking van grote invloed is op de sfeer van het interieur.

De vloerbedekking is immers overal in de ruimte prominent aanwezig. Evenals de kleur van het plafond en de wanden is de kleur van het parket of tapijt heel sfeerbepalend en het heeft een grote impact op hoe je een ruimte ervaart.

laminaat kleur

 

Daarom is het bij de keuze van parket en andere vloerbedekking belangrijk dat de juiste kleurcombinatie gekozen wordt. Met de juiste kleur van de vloer kun je een kamer groter, breder, dieper, hoger, lichter en warmer, maar ook kleiner of smaller doen lijken.

Daarom hier wat tips van de experts van Quickstep met betrekking tot de kleur van de vloer en de combinatie van kleuren van vloeren, plafonds en wanden.

Lichte vloer en lichte wanden
Deze kamer lijkt extra breed. Maar kijk uit met te felle lichte kleuren. Deze maken de ruimte kil en onpersoonlijk.

Lichte vloer en donkere wanden
Met een lichte vloer in combinatie met met een licht plafond en donkere wanden maak je een kamer voor het oog dieper en hoger, maar ook smaller. Hou je één wand licht dan benadruk je de horizontale lijnen van de ruimte.

Donkere vloer en lichte wanden
Met lichte wanden, een licht plafond maar een donkere vloer maak je de kamer optisch breder. Maak je het plafond donker, dan lijkt de kamer niet alleen breder maar ook lager.

 

parket-donker

 

Donkere vloer en donkere wanden
Met een donkere vloer en donkere wanden maar met een licht plafond maak je het zogenaamde keldereffect waarbij het licht van boven lijkt te komen.

Rode en oranje vloeren
Deze kleuren vloer geven een exotisch warm gevoel, vooral als er zware meubels of meubels in koloniale stijl in de kamer worden geplaatst. Dit bereik je bijvoorbeeld met een merbau of kerselaar parket.

Gele en beige vloeren
Gele beige vloeren maken een kamer zonnig en vrolijk. Zo kun je een donkere kamer zonniger maken en een serene sfeer geven. Dit bereik je bijvoorbeeld met een parket of laminaatvloer met een licht eiken-, beuken- of esdoorndesign.

Bruine vloeren
Bruine vloeren zijn heel natuurlijk om te zien. Ze zijn heel mooi bij meubels en accessoires die heldere sterke kleuren hebben.

 

laminaat donker

 

Grijze vloeren
Grijze vloeren doen het heel goed bij trendy kleuren en versterken warme nuances. Wil je klassieke meubels een hedendaags tintje geven, zet ze dan op een grijze vloer.

Witte en licht beige vloeren
Parketvloeren met een patroon van de Noorse den of een lichte esdoorn geven de kamer helderheid, ruimte en licht. Ook ogen wit en licht beide modern.

Vergelijkbare artikelen