FANtv-nl-logo-mobile

Woonaccessoires van kurk

Kurk is een prachtig product om designproducten mee te maken. Het is een warm materiaal met een duurzaam karakter. Wist je dat er geen technologisch proces is om de perfectie en functionaliteiten van kurk na te maken?

kurk-woonaccessoires

Kurk is 100% natuurlijk en 100% recyclebaar product. Met de huidige techniek kan kurk zodanig gevormd worden dat het materialen die schadelijk zijn voor het milieu, zoals plastic, kan vervangen. Kurk wordt gewonnen uit de schors van de kurkeik. Iedere negen jaar kan de eik worden "gepeld". De kurkeik heeft hier geen hinder van, de boom kan wel 200 jaar oud worden. Geen boom wordt gekapt voor het winnen van kurk en door de grote verscheidenheid aan eigenschappen kan het voor veel verschillende producten worden ingezet. Met kurk breng je de natuur in huis en hou je deze tegelijkertijd in stand.

Op Kurk Design vind je duurzame designproducten van kurk, met name voor in huis. Van krukjes tot theekopjes, kommen, lampen en trommels. Het zijn allemaal producten met een natuurlijke look & feel. En vaak heel bijzondere producten. Neem bijvoorbeeld het "schilderij" Al Pacino, gemaakt van 2688 kurken van wijnflessen. Of de Mr. Butler, een wijnrek / tijdschriftenrek van kurkleer. Dit rek, dat je kunt ophangen, kan wel 25 kilo dragen. Een bewijs hoe sterk kurk is.

kurk-wijnrek

De kracht van kurk wordt ook bewezen door de Senta kruk. Dit is een sterk krukje van kurk met houten poten. En zo zijn er ook bijzettafeltjes en andere kleine meubelen van kurk.

kurk-kruk

Kijk op de website Kurk Design wat er allemaal mogelijk is met kurk.

Tip: Bij inschrijving op de nieuwsbrief van Kurk Design krijg je een kortingscoupon van € 10,- in de mail.

Vergelijkbare artikelen