FANtv-nl-logo-mobile

Tips voor een goede werkplek thuis

Er wordt steeds meer thuis gewerkt. Dankzij het "nieuwe werken" werken steeds meer mensen één of meer dagen per week thuis. Dat kan aan de eettafel, maar als je veel thuis werkt is een goede werkplek wel aan te raden. Op een rustige inspirerende werkplek ben je immers veel productiever, en het werkt veel prettiger.

werkplek-thuis

Ook in je vrije tijd is zo'n werkplek in huis er prettig om rustig je administratie te kunnen doen, om mailtjes te tikken en om wat te internetten. Maar hoe creeer je zo'n fijne werkplek. We hebben hier wat tips voor je verzorgd door de deskundigen van Fonq.

Tip: Kies een rustige ruimte
De huiskamer is rustig als je alleen thuis bent. Maar wat als je kinderen over de vloer hebt? Kies een rustige plek waar je zo min mogelijk wordt afgeleid, liefst in een aparte ruimte.

Tip: Kies een goed bureau en geschikte bureaustoel
De juiste werkhouding is erg belangrijk voor je gezondheid. Dat begint met een goed bureau en de juiste bureaustoel.

Handig zijn de bureau's met een verborgen opbergruimte voor alle snoeren en kabels. Dat houdt de ruimte en je bureau netjes en overzichtelijk. Heel belangrijk is een goede bureaustoel met een goede rugleuning en hoogte. Zorg daarbij voor steun in de rugleuning en dat je benen met een hoek van 90 graden op de grond kunnen staan. Als je een bureaustoel kiest, let dan niet alleen op het uiterlijk maar vooral ook op de functionaliteit van de bureaustoel! Kijk bij Fonq voor goede bureau's en bureaustoelen.

fonq.nl

Tip: Een clean desk policy
Er zijn mensen die rommel op het bureau inspirerend vinden, maar voor de meeste mensen brengt het alleen stress en afleiding met zich mee.Met mooie opbergdozen of mandjes houd je je bureau rommelvrij, en ze kunnen nog mooi zijn ook.

Helemaal hip zijn de metalen mandjes voor op het bureau. En met een bureauorganizer heb je belangrijke spullen zoals een pen of telefoon altijd bij de hand. Kabels en stekkers werk je weg met een kabelbox die alle snoeren bij elkaar houdt. Ook dit alles kun je bij Fonq vinden. Opgeruimd staat netjes!

werkplek thuis tips

Tip: Een inspirerende werkplek
Ordelijk is belangrijk, maar een saaie werkplek is ook weer niet leuk. Creativiteit tijdens het werken bevordert de creativiteit ook, dus een inspirerende werkplek is een must. Als je het bureau tegen de muur plaatst kun je deze voor inspiratie gebruiken.

Hang bijvoorbeeld een memobord vol met inspirerende beelden of quotes op. Of vul een letterbak met mooie spullen. Daarvan zie je ook de Fonq site (link hieronder) enkele voorbeelden. Ook kleur doet wonderen. Gebruik hiervoor leuke woonaccessoires.

Of denk aan een letterbak gevuld met mooie spullen. Wij vroegen drie bloggers een letterbak te stylen en een mooi plekje in huis te geven. Laat je inspireren door hun tips! Ook een beetje kleur doet wonderen. Denk bijvoorbeeld aan een gekleurde vaas met bloemen of een andere mooie woonaccessoire. Met deze werkplekken krijg je toch spontaan zin om te werken?

Tip: Goed licht
Bij goed licht raak je minder snel vermoeid. Plaats je bureau daarom in de buurt van het raam. Werk je 's avonds of is er geen geschikt raam beschikbaar? Denk dan aan een goede bureaulamp. Met een mooie lamp heb je meteen een eyecatcher op je bureau staan. En met een goede bureaulamp kun je de lichtstraal op je werk richten.

Heel veel voorbeelden en foto's kun je vinden bij het artikel Tips voor een fijne werkplek op Fonq.

Tags: kantoor, werkkamer