FANtv-nl-logo-mobile

Een gezellige serre

Een huis moet gezellig zijn! De serre in dit huis is echter niet gezellig. Door een mengsel van zonlicht, okergeel en goud toe te voegen maken we het een stuk leuker. Lees hier hoe we van een kale serre een gezellige ruimte maken.

Vorig jaar zijn de bewoners naar deze woning verhuist en dat bevalt ze erg goed. Alleen kan de serre wel een make-over gebruiken. Hij is nu koud, ongezellig en past niet bij de stijl van het huis. Het is er nu altijd een rommel, omdat er geen goede opbergmogelijkheden voor het speelgoed zijn. De serre is namelijk het domein van de kinderen: de jongetjes spelen er met hun auto's en treinen, de meisjes zitten vaak te knutselen aan de tafel.

  

Plannen
Op dit moment staat er een kast in de serre die vol zit met knutselspullen. Deze moet dus in de buurt blijven, maar hoeft niet in de ruimte zelf te staan. Verder moet de serre warm worden, glanzen en stralen van het licht. Daarom zullen de dakplaten transparant(er) zijn. Maar voor de stevigheid zullen er nog steeds lijnen in zitten. De pracht van zonlicht, het glorieuze van de zon en de kleuren van de herfst zijn de belangrijkste inspiratie voor de ruimte. Het belangrijkste is het gevoel van warmte, wat ook terugkomt in het kleurgebruik en de materialen. Het wordt een combinatie van okergeel, oranje, mosgroen en goud.

In de ramen komen plisségordijnen in verschillende kleuren. Op het terras aan de zijkant van de serre komt een tafel die 'optisch' wordt doorgetrokken van binnen naar buiten. De lange wand aan de huiskant wordt behangen met een behang met verticale banen in een combinatie van okergeel, goud en een werkje.

  

De rechterkant van de serre wordt gebruikt om een speelhoek te maken. Hiervoor wordt er een object gemaakt van wijnkisten. Sommige kisten krijgen wieltjes en andere worden zo gemaakt dat ze juist niet kunnen schuiven. Om er op te kunnen zitten, komen er zittingen op de deksels. Deze zijn gemaakt van polyester met een oranje stof.

De hoge radiator die nu aan de linkerzijde staat, werkt niet en wordt vervangen door een 90x90cm radiator. Tegen de wanden links en rechts van de doorgang naar de woonkamer komen twee opbergobjecten, gemaakt van doorzichtige pvc buizen, met een houten frame eromheen. Daarin wordt licht verwerkt. Zo kan het door het hele object getransporteerd worden. Om er ook kleinere spullen in te kunnen doen, komen er losse buizen met dopjes boven en onder, die in de buizen geschoven kunnen worden.

Als finishing touch krijgt de wand naar de eetkamer een mat mosgroene kleur.

 

Tags: serre